Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jihomoravské nemocnice čekají společné nákupy. Kraj chce ušetřit

Novinku ve zdravotnictví chystají v Jihomoravském kraji. O společné nákupy léků či kyberbezpečnost se podle radních postará nová servisní organizace, ve kterou se promění společnost Thermal Pasohlávky. Vedení kraje tak chce lépe hospodařit s penězi a zajistit kvalitní péči pacientům i v jiných než brněnských nemocnicích.

Nákupy medikamentů a materiálů či paliativní péči na jižní Moravě zajistí nová servisní organizace Jihomoravská zdravotní. Vznikne z krajské společnosti Thermal Pasohlávky, která připravuje provoz očekávaného Sanatoria Pálava.

„Jde nám o to, abychom byli schopni krajské zdravotnictví řídit jako jeden celek. Chceme sjednotit postupy v nemocnicích zřizovaných krajem, abychom mohli zajistit kvalitní a dostupnou péči i v jiných částech kraje, než je Brno, kde fungují silné fakultní nemocnice,“ vysvětlil hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich (KDU-ČSL).

Hromadné nákupy se cenově vyplatí, a to především ve chvíli kdy nemocnice trápí ekonomická situace. Co je výhodné pořizovat do devíti krajských zdravotnických zařízení společně, se kraj poradí s lékaři. Kvůli rozšíření působnosti i na pole kyberbezpečnosti se rozšíří řady zaměstnanců, kteří jsou společnosti nyní pouze tři.

Pokud vznik organizace schválí zastupitelé, spustí se její roční provoz na začátku ledna. Do čela navrhne vedení jižní Moravy dosavadního ředitele Nemocnice Znojmo Martina Pavlíka. Potvrdit ho musí také krajská rada po schválení změny stanov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Znojmo

Štítky zdravotnictví, Jihomoravský kraj, nemocnice, léky, lékaři, kraj, organizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravské nemocnice čekají společné nákupy. Kraj chce ušetřit  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.