Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Maminkám ve Vyškově rozšíří porodnici. Nové centrum se zaměří na přirozený porod

Vyškovská nemocnice je poslední roky první volbou mnoha nastávajících maminek. Oblíbená porodnice, ve které se provádí nejmenší počet císařských řezů v celém tuzemsku, se kvůli velkému zájmu rozroste o Centrum přirozeného porodu. Nové zázemí pro rodičky kraj postaví do konce roku 2024.

Do vyškovské nemocnice se za rok vydá okolo tisíce budoucích maminek. O pobyt v jihomoravské porodnici je ale stále větší zájem, a to i díky v současnosti populární snaze o co nejpřirozenější průběh porodu.

Kvůli zvyšujícím se kapacitním požadavkům i kvalitativním nárokům se nyní zdravotnické zařízení ještě rozšíří. „Nové Centrum přirozeného porodu poslouží zejména zájemkyním o komornější prostředí,“ okomentoval ředitel Nemocnice Vyškov Zdeněk Horák.

Změny přinesou dva nové boxy a zvýší standard vybavení lůžkových pokojů. Celkem tak nabídne pět sálů s vlastním sociálním zařízením, ve dvou z nich na maminky také počká speciální vana. Projekt řeší i prostor pro šestinedělí, příjmovou ambulanci, sekční sál nebo neonatologické zázemí.

Jihomoravští radní nyní vybrali zhotovitele, který se do konce příštího roku o stavbu postará. Ze šesti nabídek zvolili ekonomicky nejvýhodnější možnost za více než 42 milionů korun. Zaměřili se také na společnost, jež na práce technicky dohlédne za 348 tisíc korun. 

Personál porodního zařízení, které dává přednost fyziologickému rození dětí, míní, že většina komplikací vzniká pod vlivem nedočkavosti, netrpělivosti a urychlování porodů. Nemocnice se pyšní titulem Baby friendly hospital a systémem rooming-in, kdy jsou matky a novorozenci ubytováni na jednom pokoji, aby došlo k rychlému nástupu a rozvoji kojení. Lékaři dlouhodobě spolupracují i se soukromými porodními asistentkami.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jihomoravský kraj

Štítky Vyškov, porodnice, nemocnice, zdravotnictví, porod, rodiče, děti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maminkám ve Vyškově rozšíří porodnici. Nové centrum se zaměří na přirozený porod  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.