Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V nemocnici v Letovicích opravili dvě oddělení, pacientům dali klimatizaci

Příjemnější pobyt čeká na pacienty a zaměstnance v letovické nemocnici, která postupně prochází rekonstrukcí. Radikálních úprav, které zvýší nejen komfort, ale i bezpečnost v celém objektu, se dočkala další dvě oddělení. Zařízení dostalo nová okna podlahy, na několika pokojích budou mít lidé vlastní záchody a speciální vany pro imobilní pacienty.

S dobrou zprávou pro personál a ošetřované v nemocnici v Letovicích přišel Jihomoravský kraj. Ve druhém a třetím patře zdravotnického zařízení dělníci dokončili plánované úpravy lůžkového oddělení B a C následné péče.

Kompletní výměnu potřebovala především okna, stavaři rekonstruovali také omítky a položili nové podlahy a rozvody. V budově přibyly také únikové cesty, které přispívají k větší bezpečnosti. „Na šesti pokojích jsme vestavěli vlastní sociální zařízení. Pokoje jsou také vybavené nástěnnými rampami,“ popsal krajský radní pro oblast zdravotnictví Karel Podzimek (ODS). Nové konzolové vany zase umožní koupání nepohyblivých nebo pouze částečně pohyblivých klientů.

Ani personál, jenž se skládá z více než stovky členů, ale nepřišel zkrátka. Pracovníkům dělníci postavili nové sklady, čistící místnosti a záchody. V horkých letních dnech obsazení nemocnice využije klimatizaci v rehabilitační tělocvičně a na sesternách.

Přestavba začala loni v říjnu, po celou dobu obě oddělení částečně fungovala. Dokončené práce na špitálu sídlícího v památkově chráněném objektu, jenž v minulosti sloužil jako klášter řádu Milosrdných bratří, vyšly na více než 35 milionů korun.

„Tato oddělení už rekonstrukci opravdu potřebovala. Kraj nemocnici přispěl 28 milionů korun,“ sdělil jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Kapacita ústavu zůstává stejná s celkem 134 lůžky, z toho 120 míst je pro poskytování následné lůžkové péče a 14 postelí pro sociální služby ve zdravotnictví.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Krajský úřad Jihomoravského kraje

Štítky rekonstrukce, nemocnice, Letovice, oprava, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici v Letovicích opravili dvě oddělení, pacientům dali klimatizaci  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.