Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Společnost Podané ruce spustí od 1. listopadu testovací místo na Kolišti za Janáčkovým divadlem. Plánuje i očkování proti chřipce.

PR článek

Své testovací místo na Kolišti za Janáčkovým divadlem znovu otevřou Podané ruce, fungovat bude od 1. listopadu každý den od 8:00 do 11:45 hodin. Zájemci si budou moct vybrat, zda chtějí absolvovat PCR test či antigenní. Společnost plánuje také očkování proti chřipce a od 1. října začala v očkovacím centru Bohéma podávat posilující vakcínu Comirnaty Original/Omicron BA.4-5.

Podané ruce spustí od 1. listopadu opět testovací místo na Kolišti za Janáčkovým divadlem. Otevírací doba bude každý den od 8:00 do 11:45. „Budeme dělat jak PCR testy, u kterých garantujeme výsledky téhož dne, tak i antigenní testy, které vyhodnotíme do 30 minut. Děláme i testy na protilátky COVID-19, kdy Vám test prozradí, jestli má Váš organismus protilátky proti onemocnění COVID – 19 a případně které,“ řekla koordinátorka očkovacího centra Bohéma Ria Peška.

Dodala, že pro imobilní osoby nabízí Společnost Podané ruce i nadále službu výjezdů v rámci města Brna, kdy pacienty naočkují v domácím prostředí. Zároveň stále nabízí službu mobilního očkování proti COVIDU-19 pro seniorské domy, firmy, města či obce v Jihomoravském, Pardubickém kraji nebo na Vysočině. V nejbližší době společnost plánuje i očkovat proti chřipce. Služba bude k dispozici pouze pro samoplátce, pro přesný termín sledujte web a jejich sociální sítě. 

Od 1. října také Podané ruce v jejich centru Bohéma v Janáčkově divadle přeočkovávají novou modifikovanou vakcínou Original/Omicron BA.4-5. Od zahájení očkování touto posilující vakcínou naočkovala společnost přes 2 600 lidí. Většinou se jednalo o seniory, kteří přišli pro svou čtvrtou posilující dávku.  V očkovacím centru Bohéma stále nabízí i očkování staršími vakcínami Pfizer, Moderna a Novavax. „Nadále očkujeme i běžnými vakcínami pro případ že by klient neměl základní očkovací schéma proti onemocnění COVID-19,“ uvedla Peška. 

Studie o protilátkách po očkování:

Na jaře společnost prováděla studii, ze které vyšlo, že protilátky si po očkování vytvořilo 92,9 % osob. Bez protilátkové odpovědi bylo 7,1 % osob, u seniorů je však podíl těch bez protilátkové odpovědi vyšší. Kvalitativní i semi-kvantitativní výsledky naznačují, že protilátková odpověď s časem klesá, přičemž výsledky vakcín Moderna a Pfizer jsou srovnatelné. V prvním měsíci po druhé dávce mělo protilátky 93,9 % z testovaných, ve čtvrtém měsíci po druhé dávce už pouze 78,3 %.

Informace o centru Bohéma
Očkovací centrum Bohéma se nachází v budově Janáčkova divadla, je otevřeno 6 dní v týdnu od pondělí do soboty. Očkuje se od pondělí do čtvrtka od 8:00 do 16:00, pátek od 8:00 do 12:00 a od 14:00 do 19:00 a soboty vždy od 8:00 do 12:00. Společnost Podané ruce zahájila provoz v Bohémě v červenci 2021 a byla první nestátní organizací, která otevřela podobné velkokapacitní walk-in očkovací centrum, kde je možno se naočkovat i bez předchozí registrace. Centrum vzniklo ve spolupráci se statutárním městem Brnem a Diecézní charitou Brno, za podpory Jihomoravského kraje. Z celou dobu fungování centra v něm bylo podáno přes 87 tisíc dávek vakcíny, dohromady i s mobilním očkováním Společnost Podané ruce podala přes 138 tisíc dávek vakcíny.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Testování, očkování, Covid, Neziskovka, Podané ruce, divadlo, vakcína, Glacis, Pfizer, Brno, Jihomoravský kraj, Moderna, Novavax, Janáčkovo divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost Podané ruce spustí od 1. listopadu testovací místo na Kolišti za Janáčkovým divadlem. Plánuje i očkování proti chřipce.  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.