Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně skokově narostl počet lidí hospitalizovaných s covidem

Fakultní nemocnice Brno zaznamenala za týden výrazný nárůst počtu pacientů s covidem. K dnešku jich má osmadvacet, před týdnem jich bylo jedenáct. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Kvůli tomu zařízení doporučuje všem, kteří se v nemocnici pohybují, aby nosili ochranu dýchacích cest.

V nemocnici je osmadvacet pacientů se závažnějším průběhem covidu. „Z toho jsou čtyři na jednotce intenzivní péče," uvedla Plachá. Ochranu dýchacích cest proto nemocnice doporučuje všem, kteří se v ní pohybují.

„Lidé tím chrání nejen sebe, ale i nemocné, kteří za lékaři přicházejí s jinými problémy a odnést si mohou i něco, co by mohlo jejich zdravotní stav ještě zhoršit," zdůraznila Plachá.

Fakultní nemocnice Brno patří k zařízením, kde bylo po celou více než dvouletou pandemii covidu nejvíce nakažených pacientů. První případy nakažených se na jižní Moravě objevily předloni v březnu. Od té doby je v kraji 428 714 potvrzených případů, vyplývá z webu ministerstva zdravotnictví.

Tento týden laboratoře v kraji denně potvrzují přes tři sta případů covidu, což bylo běžné naposledy v dubnu. V posledních měsících se denní počty pohybovaly spíše v desítkách.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/Vít Hassan

Štítky ČR, nemocnice, koronavirus, Brno, COVID-19, pacient, Fakultní nemocnice Brno, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně skokově narostl počet lidí hospitalizovaných s covidem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.