Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O Velikonocích se bude v Brně testovat na koronavirus i darovat krev

Nejen koledování s pomlázkami a malování pestrobarevných vajíček bude součástí nadcházejících svátečních dní. Brňané se budou moci vydat na velikonoční odběr krve a otevřeny zůstanou také brány testovacího centra ve Fakultní nemocnici Brno (FN Brno).

Zájem o testování na koronavirus v Brně kvůli rušícím se opatřením v posledních týdnech opadá. Na odběrová místa přicházejí hlavně lidé, kteří na sobě pociťují příznaky nemoci nebo jsou po rizikovém kontaktu. Takoví Brňané se na stěrové místo v brněnských bohunicích mohou vydat i o Velikonocích. „Přes všechny čtyři dny bude stěrové místo ve Fakultní nemocnici Brno otevřeno od osmi do sedmnácti hodin, a to i pro neregistrované," informovala mluvčí FN Brno Veronika Plachá.

Testovací místo se nachází v pavilonu F FN Brno. „V posledních šesti týdnech bylo osekvenováno 250 vzorků pozitivních na SARS-CoV-2 z Jihomoravského kraje a kraje Vysočina. Ve sledovaném období dominovala varianta omikron, která tvořila 99,6 procent vzorků," informovala Plachá. 

Do zdravotnického zařízení ale mohou o Velikonocích zamířit také zdraví Brňané. Nemocnice u svaté Anny v Brně pořádá sváteční akci v odběrovém centru Transfuzního oddělení, kam mohou lidé přijít darovat krev. „Pro dárce krve je kromě standardních benefitů připraveno také sladké překvapení," prozradil mluvčí svatoanenské nemocnice Jiří Erlebach.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNUSA

Štítky zdravotnictví, covid, koronavirus, testování, odběr krve, Brno, Fakultní nemocnice Brno, Velikonoce, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Jihomoravský kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O Velikonocích se bude v Brně testovat na koronavirus i darovat krev  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.