Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Méně než sto lidí denně. Očkovací centrum v Olympii u Brna kvůli nízkému zájmu končí

Spojit nákupy nebo kino s očkováním už nebude v obchodním centru na Brněnsku možné. Očkovací centrum v Olympii Brno ukončí po více než půl roce provoz. O očkování už podle vedení Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně (FNUSA), která centrum provozuje, není zájem.

Očkovací centrum v brněnské Olympii, kam mohli zájemci o očkování přijít bez registrace, se od příštího pondělí uzavře. Lidé mají poslední možnost nechat se v centru naočkovat o nadcházejícím víkendu. Centrum, jež spadá pod svatoanenskou nemocnici, fungovalo sedm měsíců a zdravotníci v něm podali více než dvaasedmdesát tisíc vakcín.

„Zájem o očkování klesal už od konce ledna, v posledním týdnu přišlo do Olympie méně než sto lidí denně,“ vysvětlil ředitel nemocnice Vlastimil Vajdák. Na začátku roku byl přitom zájem ještě vysoký, v pátek 7. ledna se přišlo naočkovat nejvíce osob za celou dobu provozu.

Očkovací místo bylo vytížené i na podzim, kdy lidé čekali v obchodním centru na vakcínu v několikahodinových frontách. Zdravotničtí pracovníci se dokonce museli potýkat se slovními útoky a agresí.

Od března bude fungovat už jen druhé očkovací místo svatoanenské nemocnice, které se nachází v Millenium Center ve středu Brna. „Očkovací centrum v Milleniu otevíráme taky pro neregistrované, a to každý všední den od osmi do dvou hodin odpoledne,“ sdělila vedoucí očkovacího centra Pavla Urbánková a dodala, že od příštího týdne tam budou k dispozici i první vakcíny Nuvaxovid do firmy Novavax.

Brňané se nyní mohou nechat očkovat bez registrace také ve Fakultní nemocnici Brno, Vakcinačním centru Bohéma nebo slatinské Bluedent. Velkokapacitní očkovací centrum na brněnském výstavišti ukončilo provoz už na konci loňského srpna.

Napětí v brněnském očkovacím centru. Zdravotníci se bojí fyzických útoků

V brněnském očkovacím centru v obchodním domě Olympia panuje v posledních dnech pořádné dusno. Zdravotníci z velkokapacitního střediska, které je určené i pro neregistrované zájemce, čelí agresivním slovním útokům. Fakultní nemocnice u sv. Anny...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto

Štítky Brno, očkování, koronavirus, očkovací centrum, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemocnice, Brněnsko, Novavax, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Méně než sto lidí denně. Očkovací centrum v Olympii u Brna kvůli nízkému zájmu končí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.