Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Napětí v brněnském očkovacím centru. Zdravotníci se bojí fyzických útoků

V brněnském očkovacím centru v obchodním domě Olympia panuje v posledních dnech pořádné dusno. Zdravotníci z velkokapacitního střediska, které je určené i pro neregistrované zájemce, čelí agresivním slovním útokům. Fakultní nemocnice u sv. Anny (FNUSA) se dokonce obává, že celá situace může přerůst až k fyzickým atakům.

Důchodci, studenti i rodiny s dětmi míří pravidelně každý den podstoupit vakcinaci do obchodního centra Olympia. Zvláště v posledních dnech se zájem o očkování i s ohledem na rozsáhlou kampaň ze strany státu rozrostl. S náporem návštěvníků ale stoupá i agrese některých příchozích, kteří stále častěji napadají zdravotníky, jak upozorňuje FNUSA.

V souvislosti s očkovacím centrem pro neregistrované v OC Olympia řešíme čím dál více slovních nevybíravých útoků lidí na naše zdravotníky. Ti ani nemají odvahu a čas se bránit, je jasné, že u některých jedinců by mohl slovní útok přerůst ve fyzický,“ popisuje mluvčí svatoanenské nemocnice Dana Lipovská

Očkovací centrum nacházející v bezprostřední blízkosti D2 funguje od letošního léta. V poslední době tvoří většinu zájemců o očkování v centru pro neregistrované lidé kolem 40 let a mladší. Kvůli frontám posílila FNUSA i personálně o zdravotnický tým, který se potýká nejen s přibývajícími pracovními starostmi.

Zdravotníci jen dělají svou práci a snaží se ji odvést co nejlépe. Pokud se situace nezmění, budeme do Olympie k takovým případům volat policii,“ uvádí Lipovská. 

Spory v dopravě i obchodech

Konflikty v očkovacím centru nejsou jediné případy, které bylo možné v posledních týdnech zaznamenat. Městská policie Brno například nejčastěji eviduje události spojené s proticovidovými opatřeními v dopravních prostředcích nebo obchodech. 

Nejčastěji se nám kvůli chybějící ochraně dýchacích cest ozývají řidiči dopravního podniku, pracovníci supermarketů nebo personál menších prodejen. Pokud jde o nemocnice, tam si pravděpodobně zdravotníci obvykle díky svým zkušenostem poradí sami. Oznámení jsou velmi výjimečná,“ říká mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brno, Covid, očkování, Agrese, FNUSA, zdravotnický pracovník, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Klára Borůvková

Nevím a není jednodušší se prostě zaregistrovat, udělat si rezervaci a přijít se očkovat? Než čekat několik hodin ve frontě? A ušetřený volný čas věnovat třeba relaxu, procházce...čemukoli? Nechápu, proč nadávají zdravotníkům. Když se nechtějí očkovat, tak v klidu, nemusí tam jít a pokud chtějí a vadí jim fronty, tak se mohou objednat.

Středa, 17. listopadu 2021, 09:14Odpovědět

Martin Buštík

Muze mi nekdo vysvetlit proc stoji hodini ve fronte jak ovce, nez aby se zaregistrovali na termin a meli do 10 minut hotovo.

Úterý, 16. listopadu 2021, 21:51Odpovědět

Dušan Kru

Upozorňuji, že policie nemá právo, legitimovat kohokoli za to, že nenosí respirátor ,protože to není zákon, jen nařízení vlády a to je nevymyhatelné, pokud na tom policie trvá ,dopouští se trestného činu, zneužití pravomoci veřejného činitele. Kontrolovat nošení respirátorů může pouze hygiena.

Úterý, 16. listopadu 2021, 19:33Odpovědět

Miroslav Paška

Lidi mějte rozum ! ! ! A pobíjte covidové gestapo! Je nás neočkovaných údajně 2 mil. To dáme ! ! ! A zabme je ! ! !

Úterý, 16. listopadu 2021, 19:02Odpovědět

Joseph Xspy

Zpovykaný vaxer čekající ve frontě na svou dávku hrozí že fyzicky napadne zdravotnický personál ? Každý uzavřený stísněný prostor vyvolává touhu volně se nadechnout ,ale jak to proboha spolu souvisí ? Divná to doba ....

Úterý, 16. listopadu 2021, 06:25Odpovědět

Napětí v brněnském očkovacím centru. Zdravotníci se bojí fyzických útoků  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.