Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravské nemocnice se rychle zaplňují pacienty s covidem

V Jihomoravském kraji narůstá v nemocnicích počet pacientů s covidem-19, k úterý je jich 972, řekla mluvčí kraje Alena Knotková. Minulý týden bylo kolem 900 až 940 nakažených v nemocnicích. Nejvíce hospitalizovaných pacientů s koronavirem má Fakultní nemocnice Brno, kde podle mluvčí Veroniky Plaché leží 178 takových pacientů.

Minulý týden bylo počátkem týdne kolem 900 hospitalizací, poté 920 a 940. „Nejvíce pacientů je v Moravskoslezském kraji, a to 975, a v Jihomoravském kraji v počtu 972,“ uvedla Knotková. Zatím nejvíce bylo v kraji v nemocnicích kolem 1200 nakažených, a to loni v listopadu.

Nejvíce pacientů na jednotkách intenzivní péče je stále v Jihomoravském kraji, a to kolem 160. Umělou plicní ventilaci potřebuje nejvíce pacientů právě na jižní Moravě, a to 85. Ve Fakultní nemocnici Brno je 137 lidí s nákazou na standardních odděleních, 41 na jednotkách intenzivní péče. Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně má 102 pacientů, z toho je 19 na jednotkách intenzivní péče a 15 na anesteziologicko-resuscitační klinice. Vyšší desítky pacientů mají další nemocnice v kraji jako například ve Znojmě, Břeclavi, Kyjově nebo Vyškově.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS HK

Štítky Covid, Jmk, nemocnice, Obsazenost, FN, pacient, COVID-19, Jihomoravský kraj, Fakultní nemocnice Brno, Moravskoslezský kraj, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Proč není pod článkem "Dramatická honička a desítky migrantů ve třech autech. Jižní Morava čelí náporu běženců" otevřená diskuze? Že by se tam mohl dostat nějaký nekorektní názor, který neodpovídá neomarxistickému mainstreamu? Budeme číst romány na téma "Miluj připrchlíka svého" ????

Středa, 8. prosince 2021, 09:03Odpovědět

V jihomoravských nemocnicích se rychle zaplňují pacienty s covidem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.