Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Brněnské nemocnice se plní pacienty s covidem. Většina z nich je neočkovaná

Pacienti s koronavirem plní brněnské nemocnice. Jejich počet opět narůstá. V bohunické Fakultní nemocnici počet hospitalizovaných již překročil stovku. Nemocnice u svaté Anny eviduje momentálně necelých sedmdesát případů. Kvůli nárůstu nemocných covidem musela omezit i počet plánovaných operací. Většina hospitalizovaných pacientů, kteří jsou ve vážném stavu je neočkovaná.

„Zatímco v pátek bylo hospitalizovaných přes dvaadevadesát lidí, nyní je jich 103. Máme sedmasedmdesát pacientů na standardním oddělení a šestadvacet na JIP. Z toho čtrnáct je na umělé plicní ventilaci,“ řekla mluvčí bohunické Fakultní nemocnice Veronika Plachá. Nemocnice zatím neomezuje plánované operace. Od začátku listopadu ale snížila provoz operačních sálů z pětadvaceti na dvacet. Ušetřený personál pomáhá na covidových odděleních.

Naopak ve Fakultní nemocnici u svaté Anny už plánované operace omezili o dvacet procent. Nyní je tam hospitalizovaných devětašedesát lidí nakažených koronavirem. Většina těch, kteří jsou ve vážném stavu je z řad neočkovaných. Několik pacientů je umístěných na anasteziologicko resuscitační klinice, kde jsou všichni ve vážném stavu. „Dalších deset pacientů je na JIP, osm v těžkém stavu, ostatní ve středně těžkém stavu. Zbývající pacienti jsou na covidových odděleních ve středně těžkém a lehčím stavu,“ informovala mluvčí svatoanenské nemocnice Dana Lipovská.

Provoz omezila i Dětská nemocnice, která spadá pod Fakultní nemocnici Brno. Tamní lékaři a sestry pomáhají právě v Bohunicích, kde jsou umístění lidé s koronavirem. V době největšího vytížení nemocnic loni v listopadu nebo letos na začátku roku měla bohunická nemocnice kolem 230 hospitalizovaných s covidem, přičemž nejvyšší počet pacientů na JIP bylo téměř šedesát.

Také další jihomoravské nemocnice reagují na současnou epidemiologickou situaci tak, že omezují některé plánované operace. Například dnes o rozhodnutí informovala Nemocnice Znojmo, která v současné době pečuje o čtyřicet pacientů s covidem, přičemž infekční oddělení má standardně patnáct lůžek. „Byli jsme nuceni dočasně omezit všechny neakutní výkony s výjimkou výkonů akutních a onkochirurgických,“ sdělila mluvčí znojemské nemocnice Petra Veselá opatření, které platí od zítřka.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto

Štítky koronavirus, hospitalizovaní, nárůst, nemocnice, očkování, COVID-19, pacient, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Petra Veselá, Dětská nemocnice FN Brno, Nemocnice Bohunice, Nemocnice Znojmo, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské nemocnice se plní pacienty s covidem. Většina z nich je neočkovaná  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.