Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jižní Morava naočkovala přes milion dávek vakcín proti koronaviru

Počet naočkovaných dávek vakcín proti koronaviru se v Jihomoravském kraji tento týden dostal nad milion. Kraj se v celostátních statistikách drží na druhém místě za hlavním městem.

Do čtvrtka 8. července 2021 aplikovala očkovací místa v Jihomoravském kraji přes 850 tisíc dávek, zatímco praktičtí lékaři naočkovali dalších asi 150 tisíc. „Mimochodem toto číslo hovoří o tom, že na jižní Moravě praktici očkují nejvíce ze všech krajů České republiky,“ upozornil jihomoravský hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Momentálně jižní Morava vévodí také rychlosti odbavování registrovaných, kteří si na svoji dávku počkají nejkratší dobu z celé republiky. Drtivá většina očkovaných dosud dostala vakcínu firem Pfizer/BioNTech.

Překonáním pomyslného milníku ale vakcinace neustává, zdravotníci stále apelují především na seniory, kteří jsou rizikovou skupinou a měli by očkování podstoupit. „Skupina 65+ je v očkování naprosto zásadní proto, aby v následující vlně nezačal znovu vznikat tlak na nemocnice,“ řekl hejtman. 

Každý pátý člověk ve věku nad pětašedesát let, který dostane koronavirus, je podle statistik s nemocí hospitalizovaný a každý desátý na covid-19 zemře. Očkovat se zatím nechalo zhruba osmdesát procent osob spadajících do této ohrožené skupiny.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky vakcína, očkování, koronavirus, jižní morava, milion, Jihomoravský kraj, Jan Grolich, KDU-ČSL, Pfizer, BioNTech, Česko, očkování proti COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marcela Krátká

To už je dobrý počet.

Sobota, 10. července 2021, 14:30Odpovědět

Jižní Morava naočkovala přes milion dávek vakcín proti koronaviru  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.