Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Za skokovým nárůstem covidu na jihu Moravy byla chyba dat

Za výrazným mezidenním nárůstem nových nákaz covidem-19 v Jihomoravském kraji byly chybné údaje. Do systému byla nesprávně nahrána data už uzavřených případů. ČTK to řekla vedoucí protiepidemického oddělení Brno Radka Boháčová. Není jasné, zda chybné údaje z kraje zkreslily statistiku republikovou. Ve středu totiž podle webu ministerstva zdravotnictví přibylo v Česku 161 případů covidu-19, což je o čtvrtinu víc než před týdnem.

Na chybu upozornil web Novinky.cz. Boháčová ČTK napsala, že během 23. až 24. června byla do systému nesprávně nahrána data 86 dřívějších, už uzavřených případů. To ve výsledku znamenalo, že počty nově nakažených v kraji se ve srovnání s předchozími dny ze dne na den skokově zvedly.

Skutečný počet pozitivně testovaných osob v celém Jihomoravském kraji za včerejší den 23. 6. byl šest. Dnes je pozitivně testovaných 11 osob,“ uvedla Boháčová. Doplnila, že náprava se řeší na centrální úrovni.

Na webu ministerstva zdravotnictví byl k 15:00 za středu u Jihomoravského kraje údaj 53 nově pozitivně testovaných (kolem 15:00). Dny před tím šlo o jednotky či do 20 pozitivně testovaných.

Není jasné, zda a do jaké míry chybné údaje z Jihomoravského kraje zkreslily celorepublikové údaje. Podle podoby statistik k dnešním 15:00 šlo o teprve druhý mezitýdenní nárůst od 12. dubna, kdy ale statistiku ovlivnily Velikonoce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Covid, Jmk, Statistika, COVID-19, Jihomoravský kraj, Radka Stupková, Morava, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Brno, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za skokovým nárůstem covidu na jihu Moravy byla chyba dat  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.