Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Očkovací centrum na výstavišti v Brně zvýšilo denní počet očkování na 2 tisíce

Očkovací centrum na brněnském výstavišti zvýšilo denní počet dávek vakcíny proti covidu-19 téměř na 2000, řekla ČTK mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá. Minulý týden podávali zdravotníci kolem 400 dávek ve druhém kole očkování. V Jihomoravském kraji dostali lidé už kolem čtvrt milionu dávek vakcín.

Z téměř 2000 dávek denně na brněnském výstavišti dostává kolem 1160 lidí druhou dávku a 840 lidí první dávku. Zvýšení počtu umožnila vyšší dodávka vakcín Pfizer, do kraje přišlo 26 boxů, přičemž jeden obsahuje 195 ampulek a z jedné jde udělat šest dávek. Část dodávky mířila do Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, část do Vojenské nemocnice, další rozdělila Fakultní nemocnice Brno mezi ostatní zařízení a zbytek si nechala. Očkování dostávají lidé ve věku nad 70 let a také chronicky nemocní nad 65 let.

Očkování na jižní Moravě začalo poslední prosincový víkend. Od té doby dali zdravotníci lidem skoro 250.000 dávek vakcíny proti koronaviru. Z toho první dávku dostalo přes 156.000 lidí, zbytek je druhá dávka. Nejvíce vakcín, přes 60.000, podala Fakultní nemocnice Brno, která zajišťuje i očkovací centrum na výstavišti. Více než polovinu vakcín dostali lidé ve věku nad 70 let. Vyplývá to z webu Brna, kde je přehled o očkování v kraji.

Jihomoravský kraj chce do konce srpna podat vakcínu proti koronaviru 770.000 obyvatelům nad 15 let, tedy 70 procentům obyvatel regionu, kde žije 1,2 milionu lidí. Strategie stojí na čtyřech pilířích. Prvním jsou očkovací místa a mobilní týmy nemocnic, druhým velkokapacitní očkovací centra, třetím praktičtí a ambulantní lékaři a čtvrtým neziskové organizace.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto bvv

Štítky ČR, koronavirus, očkování, Jihomoravský, očkovací centrum, vakcína, Brno, Fakultní nemocnice Brno, Jihomoravský kraj, Brněnské výstaviště, Pfizer, Fakultní nemocnice u sv. Anny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovací centrum na výstavišti v Brně zvýšilo denní počet očkování na 2 tisíce  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.