Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet pacientů s covidem na jižní Moravě opět klesl, ubylo i pozitivních testů

Počet hospitalizovaných pacientů s nemocí covid-19 na jižní Moravě už druhý den po sobě klesl. Ve 25 zdravotnických zařízeních jich leží 633, o 11 méně než podle údajů z pátečního rána. Pozitivní test mělo za posledních 24 hodin 394 lidí, což je nejnižší páteční údaj od začátku roku, avšak ve sváteční dny se méně testuje.

Za uplynulý den zemřeli dva lidé s nákazou v průměrném věku 93 let, uvedla dnes v tiskové zprávě ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek.

Ze 644 pacientů je 112 ve vážném stavu, 356 ve středně těžkém, 121 v lehkém a 44 pacientů nemá příznaky. Nejvíce hospitalizovaných bylo v nemocnicích loni v listopadu, skoro 1200.

Nejvíce pozitivně testovaných, 137, evidují hygienici v Brně. Na Brněnsku zaznamenali 94 nových případů, na Vyškovsku 49, na Blanensku a Znojemsku 32, na Břeclavsku 27 a na Hodonínsku 23.

V Jihomoravském kraji je od počátku pandemie k dnešnímu dni 143.008 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyléčilo se 126.246 lidí, naopak 2954 s nákazou zemřelo. Vyplývá to z webu ministerstva zdravotnictví.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabavy

Štítky Covid, Jmk, Hygiena, Zdraví, pacient, COVID-19, Jihomoravský kraj, Krajská hygienická stanice, Brno, Brněnsko, okres Vyškov, okres Blansko, okres Znojmo, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet pacientů s covidem na jižní Moravě opět klesl, ubylo i pozitivních testů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.