Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Blansko přesouvá očkování proti covidu z nemocnice do sportovní haly

V Blansku se od úterý 6. dubna přesune očkování proti covidu-19 do velkokapacitního očkovacího centra ve sportovní hale v Údolní ulici. Zdravotníci z blanenské nemocnice, kteří zajišťují chod centra, budou lidem podávat vakcinaci zatím mimo svátky od pondělí do pátku vždy od 7:30 do 15:30 hodin.

Krajský koordinátor, který každý týden určuje, kolik vakcín uvolní pro jednotlivá očkovací místa, nám dosud posílal množství, které jsme byli schopni kapacitně zvládnout přímo v nemocnici. Máme ale avizováno, že počet vakcín by se od dubna měl navýšit, proto jsme přistoupili k přesunu očkování do sportovní haly. V ní budeme schopni proočkovat šest až osm set vakcín denně. V nemocnici byl stejný počet týdenním maximem,“ vysvětlila ředitelka Nemocnice Blansko Vladimíra Danihelková.

Od úterý 6. dubna začnou do nového centra směřovat ti, kteří první dávku vakcíny získali před třemi týdny, stejně jako noví zájemci o očkování, kteří si termín pro první dávku na příští týden teprve zarezervují. O aplikaci vakcín se zatím postarají dva zdravotnické očkovací týmy. Se zajištěním chodu centra budou denně pomáhat také administrativní pracovníci nemocnice, profesionální hasiči, policisté i zaměstnanci města, s navigací příchozích pak také dobrovolníci.

Pro očkování po Velikonocích jsme získali vakcíny, s nimiž můžeme v prvním dubnovém týdnu naočkovat zhruba dvě stě zájemců denně. Věřím, že postupně se budou počty zvyšovat. Podle toho budeme nasazovat počet očkovacích týmů,“ uvedla ředitelka blanenské nemocnice.

Prioritní skupiny, kterým nemocnice aktuálně může nabízet konkrétní termíny k rezervaci, jsou lidé starší 80 let, sedmdesátníci, zdravotníci a také pedagogové. Těm, kteří svou první dávku vakcíny dostanou až po Velikonocích, se změní načasování termínu pro přeočkování,  druhou dávku dostanou z rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví až šest týdnů po prvním očkování.

Hlavní vstup do očkovacího centra bude z boční strany od fotbalového stadionu, z chodníčku, který spojuje Údolní ulici se sídlištěm Písečná. Vchod z Údolní ulice, který veřejnost běžně používá, bude pro zájemce o očkování sloužit pouze jako výstup,“ upozornil provozně technický náměstek blanenské nemocnice Miroslav Kakáč.

Ohodnoť článek

Foto Blansko

Štítky Blansko, očkování, Přesun, Covid, nemocnice, sportovní hala, Velikonoce, Nemocnice Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Hoření

Není v článku uvedeno jakou vakcínou se bude očkovat. Také by měla být informace o tom, jak se bude postupovat při zjišťování zda dotyčná osoba je vhodná k naočkování a kdo ne. Připadá mi dost nezodpovědné bezhlavé očkování všech bez ohledu jestli ano nebo ne.

Sobota, 3. dubna 2021, 15:32Odpovědět

Blansko přesouvá očkování proti covidu z nemocnice do sportovní haly  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.