Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihomoravští záchranáři dostali první várku vakcín, naočkovali už 114 svých zaměstnanců

První vakcíny už dorazily k jihomoravským záchranářům, očkováním prošlo 114 zaměstnanců z Brna, Slavkova a Vyškova. Žádný z nich nemá komplikace ani alergickou reakci, v očkování kolegů budou pokračovat i dnes a v budoucích dnech, až přijde další várka vakcín z FN Brno.

Jihomoravští zdravotníci dostali první vakcíny Pfizer proti covidu-19. Včera očkování podstoupilo celkem 114 zaměstnanců na třech brněnských základnách a následně vakcína dorazila i do Vyškova a Skavkova. První skupinu zdravotníků naočkovala hlavní sestra Romana Pochylá a při aplikacích očkováni byla i ředitelka Hana Albrechtová.

Jako lékařka jsem plnila svoji úlohu na prvním stanovišti, kde jsem kolegům vysvětlila, co pro ně očkování bude znamenat, jaké jsou kontraindikace a komplikace, které ve výjimečných případech mohou nastat, a jak bude aplikace vakcíny v dalších fázích probíhat.“ uvedla Albrechtová.

Vakcínu dostali i členové očkovacího týmu

Obě ženy při vakcinaci doplňovali ještě dva záchranáři, kteří zařizovali administrativu a byli po ruce i v případě, že by nastaly u kolegů po očkování komplikace. 

„Jsem ráda, že jsme mohli pokročit k dalšímu významnému kroku, jak ochránit naše zaměstnance. Děkuji jim za zodpovědný přístup, děkuji hlavní sestře i všem kolegům, kteří s očkováním pomáhají. A velký dík patří také vedení Fakultní nemocnice Brno, dodali nám vakcínu a proškolili nás, jak s ní pracovat. Ještě dodám, že i já sama a členové očkovacího týmu jsme si v závěru dne nechali vakcínu aplikovat. Považuji to za důležité, čísla nakažených jsou stále vysoká,“ doplňuje Hana Albrechtová.

Žádné komplikace po očkování se u zdravotníků neobjevily

U žádného ze zaměstnanců záchranáři zatím nezaznamenali alergickou reakci ani jiné komplikace. V očkování budou zdravotníci pokračovat i dnes a v následujících dnech podle obdržení dodávky dalších vakcín z FN Brno.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zzs jmk

Štítky Zdravotníci, vakcína, covid, koronavirus, očkování, zzs jmk, Fakultní nemocnice Brno, zdravotnický pracovník, Vyškov, Brno, Pfizer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští záchranáři dostali první várku vakcín, naočkovali už 114 svých zaměstnanců  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.