Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnským studentům servíruje párky v rohlíku automat. Nakrmí i vegany

Oblíbenou americkou svačinu si studenti nově vychutnají v každou denní dobu. Na koleji Vinařská Masarykovy univerzity (MUNI) postavili první automat v Evropě, který hot dogy před vydáním rovnou ohřeje. Studenty lákají k nákupu také bezmasou variantou.

Unikátní stroj zasytí žaludky hladových studentů čtyřiadvacet hodin denně. Zástupci Správy kolejí a menz MUNI zprovoznili automat na párky v rohlíku, který zákazníkům pochutinu do minuty ohřeje na pětašedesát stupňů a naservíruje na papírovém tácku. Aby jídlo vydrželo co nejdéle teplé a čerstvé, je navíc uložené ve vakuovém obalu. „První automat v Evropě stojí v areálu Vinařská. Nyní provoz tři měsíce budeme testovat a pokud se stroj osvědčí, umístíme automaty i v budovách ostatních kolejí MUNI a na další místa v Česku," sdělil ředitel společnosti Steinex, která automat provozuje, Jiří Plachý.  

Stroj studentům nabízí americkou pochoutku ve třech variantách. Připravuje klasický hot dog s vepřovým párkem a také jeho ostřejší verzi s příchutí maďarské papriky. Na své si přijdou ale i vegani, kteří si místo párku vychutnají v housce sojovou náhražku masa. „Jde o velkou novinku, která odráží naši snahu o dlouhodobé zkvalitňování služeb a zvyšování komfortu u našich studentů,“ uvedl mluvčí MUNI Radim Sajbot. Všechny varianty stojí pětačtyřicet korun a podle požadavků hot dogy automat naservíruje s kečupem, hořčicí nebo bez omáčky. Za patnáctikorunový příplatek navíc nabízí i menu s plechovkou slazeného nápoje. 

Rychlé teplé jídlo klidně i o půlnoci může být pro mnohé studenty záchrana zejména v hektickém období zkoušek. „Když nebudu stíhat jídlo jinde, určitě se tam rád zastavím. Bude to pro mě ale spíš nouzová svačina než plnohodnotný oběd. Z jednoho párku se moc nenajím a kupovat dva už by bylo zbytečně drahé,“ řekl ubytovaný student Jan Dvořák.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Veronika Adamová

Štítky Brno, MUNI, stravování, jídlo, párky, automat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Nebudou to mít dívky levnější?

Úterý, 31. října 2023, 16:55Odpovědět

Emil Figl

To chci mít doma, abych už nemusel vycházet do toho rozkopaného Brrrna!

Úterý, 31. října 2023, 10:29Odpovědět

Brněnským studentům servíruje párky v rohlíku automat. Nakrmí i vegany  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.