Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sociálně slabí ze Znojma dostanou peníze na aktivity. Finanční injekci odklepl Brusel

Peníze na přilepšenou míří k dětem ze sociálně slabých rodin ze Znojma, které navštěvují tamější základku na Václavském náměstí. Dostanou finanční injekci na volnočasové aktivity, které by si rodiče školáků patrně nemohli dovolit. Dotaci poslala do jihomoravského města Evropská unie.

Na doučování, zážitkové vzdělávací programy nebo volnočasového aktivity se můžou těšit děti ze znojemské základy na Václavském náměstí. Právě tam dochází mnohé sociální slabí žáci. Škola i radnice se jim proto snaží pomoci, a to prostřednictvím evropských peněz Národního plánu obnovy na podporu škol. 

„Je důležité si uvědomit, že podpora dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí působí hlavně preventivně. Tyto děti často nemají motivaci pokračovat ve studiu na středních školách nebo odcházejí ze škol předčasně. To je pak provází po celý jejich další život. Je potřeba je vést k takovým hodnotám, jaké jsou běžné v ostatních rodinách,“ vysvětlil Jan Blaha (ANO), místostarosta Znojma, které se do programu přihlásilo. 

Více než pět milionů korun poputuje například na lekce doučování. Radní si od rozhodnutí slibují, že mladíci získají více motivu k učivo, což ocení i jejich pedagogové. 

Hodnocení článku je 24 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Třinec

Štítky Znojmo, Dotace, Školství, EU

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sociálně slabí ze Znojma dostanou peníze na aktivity. Finanční injekci odklepl Brusel  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.