Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kraj otevře na jihu Moravy akademii pro seniory. Vzdělání přiblíží i do menších měst

Brněnské vysoké školy nejsou populární pouze mezi mladými dospělými, vzdělání na univerzitách v moravské metropoli si oblíbili také senioři. Jihomoravský kraj proto ve spolupráci s Mendlovou univerzitou spustil projekt Jihomoravská seniorská akademie, kterým přiblíží starším lidem možnost učit se o důležitých a aktuálních tématech například do Znojma nebo Vyškova.

Učit se a objevovat svět se dá v každém věku, je heslo, které momentálě šíří zastupitelé Jihomoravského kraje. Ve spolupráci s Mendelovou univerzitou totiž spustili projekt Jihomoravské akademie (JSA), který má za cíl přiblížit kvalitní vzdělávání na velmi aktuální a potřebná témata k lidem v důchodovém věku. Kromě učení se novým věcem dostanou navíc účastníci a účastnice akademie možnost potkat se svými vrstevníky a rozšířit si tak další možnosti trávení volného času.

Spolupráce s takovým partnerem, jakým je VŠ MENDELU, která má 20 let zkušeností se vzděláváním seniorů v rámci Univerzity třetího věku, si velmi cením.“ uvedla Jana Leitnerová, radní Jihomoravského kraje pro sociální a rodinnou politiku. 

V následujících měsících se bude projekt připravovat a v roce 2024 odstartuje Jihomoravská akademie ve Vyškově a Znojmě. „Postupně každý rok přibydou dvě další města v rámci Jihomoravského kraje. Na zájemce z řad seniorů a seniorek čeká celkem 48 výukových hodin s profesionálními lektory. Chybět nebude ani praktická část výuky,“ doplňuje Leitnerová. 

Kromě akademie míří další finance do vzdělání i k organizacím Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením, a to na projekty Rehabilitačně ozdravný pobyt mentálně a kombinovaně postižených osob, podpora neformálních pečovatelů a na projekt Podzimní semestr Večerní školy pro mentálně postižené.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihomoravský kraj

Štítky senioři, akademie, vzdělání, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj otevře na jihu Moravy akademii pro seniory. Vzdělání přiblíží i do menších měst  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.