Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Brně vyhodili z univerzity dalšího kantora, který se namočil do sexuální kauzy

Čistka na brněnském pajdáku Masarykovy univerzity (MU) nekončí. Škola propustila dalšího pedagoga, který čelí podezření z nevhodného chování ke studentkám. V pořadí se jedná už o třetího kantora, jenž v posledních týdnech nuceně odešel z pedagogické fakulty.

Sexuální kauza se táhne Katedrou tělesné výchovy a výchovy ke zdraví MU už od začátku roku, kdy do médií začaly prosakovat přeběhy poškozených studentek. Dívky si stěžovaly na nevhodné chování tělocvikářů na lyžácích či výuce. Univerzita se po tlaku veřejnosti  rozhoupala k akci. Postupně vyhodila dva pedagogy. Nyní se škola rozloučila i se třetím mužem, jehož viní ze sexuálního harasmentu. 

„Jde o pedagoga, ke kterému se medializované případy primárně nevztahovaly, ale na jehož chování jsme podnět obdrželi prakticky vzápětí. Pedagog od nahlášení podnětu do jeho vyřešení nevyučoval a nebyl se studujícími v kontaktu,“ uvedla děkanka Pedagogické fakulty MU Simona Koryčánková, která se za chování zaměstnance omluvila. 

Brněnský rektor se zlobí na tělocvikáře z pajdáku. Mají na triku sexuální aféru

Vrásky na čele přidělaly brněnskému rektorovi Masarykovy univerzity Martinu Barešovi zprávy z pedagogické fakulty. Na pajdáku vypukla sexuální aféra, v níž figurují dva tělocvikáři. Pedagogové měli obtěžovat studentky. Šéf školy jednání...

Podle děkanky, která nastoupila na pozici na začátku roku, nadále pokračují kroky k potlačení sexuálních deliktů ze strany vyučujících. „Pracujeme na reorganizaci původní Katedry tělesné výchovy a výchovy ke zdraví. Její součástí je také nastavení celofakultního rámce pro realizaci sportovních a terénních kurzů. Za důležité považujeme i školení vyučujících v otázkách zajištění otevřeného a respektujícího prostředí ve výuce,“ uvedla Koryčánková, s tím že záležitost se řešila zhruba tři měsíce.

 „Tento problém byl závažný a jeho řešení si vyžádalo určitý čas. Doufám, že se do budoucna podaří nastavit všechna pravidla tak, aby univerzita i fakulta dokázaly tyto problémy řešit rychle a efektivně,“ dodal advokát Pavel Uhl, jenž Masarykovu univerzitu v jednáních zastupoval a v minulosti byl pověřen také externí kontrolou celého původního podnětu z května loňského roku.

Univerzita v Brně má ombudsmanku. Dohlédne na konflikty i genderovou rovnost

Brněnská Masarykova univerzita (MUNI) si zřídila funkci univerzitního ochránce práv. Nová ombudsmanka bude nestranně pomáhat studentům i zaměstnancům, kteří si připadají znevýhodnění, nebo se dostali do konfliktu. Postará se také o zajištění...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Brno, Muni, Tělocvik, Sex

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vyhodili z univerzity dalšího kantora, který se namočil do sexuální kauzy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.