Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Party pro dospělé v science centru VIDA! Objevte vědu skrytou v kávě

PR článek

Hravé exponáty, výborné drinky, hudba a speciální program o kávě. To vše si užijete ve čtvrtek 25. listopadu na akci pro dospělé ve VIDA! science centru. Přijďte se přesvědčit, že VIDA! není jen pro děti. A to nejlépe po setmění, kdy tu ožívá hudba a bar.

Na akci VIDA! After Dark: COFFEE ochutnáte kávové drinky od baru Úplně všude. Prozkoumáte vůně a chutě kávy ve speciální degustaci zvané cupping. Zjistíte, jaký vliv má kofein na lidské tělo. Objevíte nejrůznější alternativní přípravy kávy a budete obdivovat latté art. 

Nebude chybět ani oblíbený Chytrý kvíz a fotokoutek s vědeckými rekvizitami. Také si užijete jedinečnou expozici jenom pro sebe. Vyzkoušíte si 3G letecký simulátor, moderování počasí nebo jízdu na kole na laně 5 metrů nad expozicí,“ láká na akci jedna z organizátorek večera Helena Tomalová.

Vstupné na akci VIDA! After Dark: COFFEE je pouze 100 Kč. Začíná v 19:00 a končí ve 23:00. Vstupenky koupíte v předprodeji na e-shopu vida.cz nebo na místě.

Výstava, na kterou si vzpomenete každé ráno

Od 22. listopadu můžete ve VIDA! navštívit největší i nejdražší výstavu v její historii, která bude věnovaná nejoblíbenějšímu horkému nápoji na světě – kávě. Výstavu COFFEE připravilo Deutches Museum v Mnichově a provede vás po nevšední cestě od zrnka k šálku. 

Prozkoumáte kávu jako rostlinu, objevíte chemické procesy s ní spojené a seznámíte se s technologiemi, které ji provází už po staletí. Uvidíte také nejmenší kávovar na světě nebo historické šálky,“ prozradila kurátorka výstavy Barbora Hrončoková

Těšte se také na interaktivní části, kde si kávu vychutnáte všemi smysly. Dozvíte se, jak vypadá káva pod mikroskopem, prohlédnete si nejmenší kávovar na světe, odhalíte technologie spojené se sklizní či pražením a proniknete do historie pití kávy. Součástí výstavy bude i samoobslužná pražírna stejně jako malá kavárna. 

Vstup na výstavu o kávě je součástí běžného vstupného do expozice. VIDA! je otevřená denně. Pro všechny, kteří si chtějí užít zábavnou vědu po práci či škole, je připravená nejlevnější odpolední vstupenka. Za jednoho zaplatíte jen 90 Kč. Více informací najdete na webu vida.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky VIDA, Zábava, Věda, Park, káva, nápoj, science center, výstava, hudba, Mnichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Party pro dospělé v science centru VIDA! Objevte vědu skrytou v kávě  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.