Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Z Intersparů budou Alberty: Ahold koupí konkurenční SPAR

Nizozemská společnost Ahold kupuje síť prodejen SPAR. Rakouská společnost vlastní v České republice přibližně padesát supermarketů a hypermarketů. Ahold, který provozuje řetězec Albert za transakci zaplatí 5,2 miliardy korun.

Albert je v současnosti na třetí pozici na českém trhu. Mnohem menší SPAR odchází z důvodu obtížné situace na trhu. "Strategie naší společnosti je založena na tom, že v zemích, v nichž působíme, se nám daří získat udržitelnou pozici na trhu. Ukázalo se, že v České republice to bylo obtížné," uvedl člen správní rady společnosti SPAR Rudolf Staudinger.

Zatím není jasné, kdy se změna projeví. "Je to škoda, Interspar měl docela širokou nabídku masa a pečiva. Kdysi mě mrzel odchod Delvity. Nakonec tu zůstane jen pár úplně stejných řetězců," posteskla si Jana  Michálková z Brna. Na jižní Moravě rakouský řetězec provozuje tři hypermarkety a jeden supermarket v Brně a jeden hypermarket ve Znojmě.

Ahold po akvizici bude provozovat 334 prodejen různých velikostí a získá tak pozici lídra na českém maloobchodním trhu s potravinami. Dosud zaměstnával třináct tisíc lidí.

Máte raději Intespar nebo Albert?

Celkem hlasovalo114 čtenářů

Štítky obchod, potraviny, Interspar, AHOLD, Albert, SPAR, koupě, převzetí, zprávy, Brno, Albert Česká republika, Česko, Rudolf Staudinger, Delvita, Jihomoravský kraj, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fucik Leos

Škoda. Byli z těch nejslušnějších. A z pultů Aholdu určitě zmizí celá Laktosenfrei řada; a pokud ne, tak výrobky prudce zdraží.

Středa, 12. března 2014, 08:25Odpovědět

Z Intersparů budou Alberty: Ahold koupí konkurenční SPAR  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.