Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Velká cena bude opět pod dohledem strážníků

V souvislosti s mistrovstvím světa silničních motocyklů si strážníci na celý nadcházející víkend tak jako každoročně připravili rozsáhlý soubor dopravně-bezpečnostních opatření. Spolupracují na nich s Policií České republiky i pořadateli. Na bezpečnost provozu i návštěvníků Masarykova okruhu se i letos zaměří desítky hlídek městské policie. Ve zvýšené míře dohlédnou nejen na lokality poblíž závodiště, ale rovněž na centrum města.

Hlídky zajistí plynulost dopravy v nejbližším okolí ostrovačického sportovního areálu a přičiní se o dodržování veřejného pořádku. Stěžejní pro ně bude zejména zajištění příjezdu návštěvníků, hladký průběh samotných závodů a posléze usměrňování odjezdů po skončení závodů od příjezdových komunikací až k samotnému okruhu.

Na příjezdových trasách budou hlídky strážníků především korigovat a usměrňovat nájezd na vyhrazená parkoviště, zajišťovat průjezdnost všech silnic, a také zamezí řidičům v tom, aby vjížděli bez povolení k některým tribunám.
U okruhu i v centru Brna

Pro hlídky městské policie bude při dohlížení na dopravu, veřejný pořádek i bezpečnost osob a jejich majetku klíčová oblast městských částí Bystrce a Žebětína. Tam budou kontrolovat nájezd návštěvníků od Žebětína směrem k automotodromu. Do rozsáhlého opatření se letos zapojí bezmála dvě stovky strážníků.

Dvě desítky z nich se zaměří na historický střed Brna, aby mohly operativně uklidňovat případné rozmíšky mezi příznivci motocyklového sportu a také jim účinně předcházet. V minulých letech chtěli někteří rozvášnění fanoušci motorek halasně oslavovat až do pozdních nočních hodin, rušili noční klid a strážníci je museli umravňovat.

Po ukončení závodu je pravidlem, že odjezdové trasy jsou přetíženy náporem vozidel i pěších. Městská policie proto žádá o zvýšenou vzájemnou toleranci, ohleduplnost a respektování pokynů strážníků i policistů, kteří se budou starat o co nejplynulejší odchod.

Městská policie Brno naváže na novou tradici z posledních dvou let a užitečné informace o dopravě i zajímavé případy bude zveřejňovat průběžně během víkendu na svých webových stránkách v sekci tiskových zpráv a prostřednictvím oficiálního profilu na Facebooku.

Tisková zpráva

Štítky městská policie, motogp, motocykly, závod, velká cena, opatření, doprava, Brno, obecní policie, Česko, Masarykův okruh, Žebětín, Facebook, Bystrc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velká cena bude opět pod dohledem strážníků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.