Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Vánoční strom si Brňané opět vyberou hlasováním

Od pondělka až do 12. listopadu mohou návštěvníci webových stránek Turistického a informačního centra města Brna prostřednictvím ankety hlasovat a rozhodnout o tom, který strom letos ozdobí Brněnské Vánoce na náměstí Svobody.

„Stejně jako v předcházejících letech mohou Brňané vybírat ze tří kandidátů. Tentokrát byly do nabídky zařazeny dvě jedle ojíněné o výšce 16 a 17 metrů a šestnáctimetrový smrk ztepilý,“ sdělila ředitelka Turistického a informačního centra Petra Kačírková.

Všechny tři stromy rostou v bílovickém polesí, v revíru Školního lesního podniku Masarykův les Křtiny, který se i v letošním roce stal oficiálním partnerem Brněnských Vánoc. V celé historii je to pro Brno v pořadí už 88. vánoční strom.

Pro zájemce, kteří neodolají procházce v barvící se podzimní přírodě, je na webu vyvěšena i mapa s přesným zákresem polohy včetně souřadnic tak, aby si mohli stromy prohlédnout přímo v lese, kde jsou viditelně označeny.

Vítězný strom bude po ukončení hlasování pokácen a 20. listopadu si ho u myslivny Lišky Bystroušky v Bílovicích nad Svitavou převezmou zástupci města. Ještě tentýž den bude po příjezdu do Brna vztyčen na náměstí Svobody.

Slavnostní rozsvícení stromu a zahájení Brněnských Vánoc se uskuteční v pátek 30. listopadu.

Štítky vánoční strom, Brno, hlasování, strom, Vánoce, vánoční stromek, turistické centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom si Brňané opět vyberou hlasováním  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.