Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vánoc na brněnské radnici si užívaly stovky dětí i dospělých

Nová radnice už dlouho takový nápor nezažila. Na akci Vánoce na brněnské radnici přicházely už od dopoledne davy dětí spolu s rodiči nebo seniory. Postupně se na pódiu střídali herci, tanečníci a zpěváci z brněnských divadel, mezi návštěvníky zavítala i zvířátka ze zoologické zahrady.

Odpoledne po zdravici primátora převzala ve Sněmovním sále ředitelka dětského centra Chovánek Eva Spáčilová Pilátová od frýdecko-místecké společnosti Ekomilk šek na pět tisíc korun na nákup zdravé mléčné výrobky pro malé obyvatele tohoto zařízení.

Následovalo vyhlášení výsledků a předání cen z rukou primátora Petra Vokřála vítězům letošního ročníku výtvarné soutěže Empík naděluje, kterou pro děti z mateřských a základních škol pořádá Městská policie Brno.

Nechyběla výstava maket lodí a letadel, hlavně kluci si vyzkoušeli jízdu s tankem, mnohá zastavení patřila modelům železnice a brněnského centra s tramvajemi.

S velkým zájmem se setkala autogramiáda s jezdcem motocyklového mistrovství světa MotoGP Karlem Abrahamem. Na trenažéru si malí závodníci mohli také sami vyzkoušet jízdu po dráze Masarykova okruhu.

A ti nejmenší se zase mohli nechat na nádvoří povozit „radničním expresem“.
Kdo si přinesl vlastnoručně vyrobenou ozdobu, kterou pověsil na přichystané vánoční stromky, odnesl si za to odměnu.

A pro zájemce bylo v Křížové chodbě připraveno i Betlémské světlo, které před týdnem přivezli brněnští skauti z Vídně a které v minulých dnech dále rozvezli do všech koutů republiky.

Štítky radnice, Vánoce, Petr Vokřál, Mistrovství světa silničních motocyklů, Karel Abraham, Brno, Vídeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoc na brněnské radnici si užívaly stovky dětí i dospělých  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.