Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Street Food Festival se stal pravou hostinou na ulici

Stovky Brňanů měly v neděli výborný nápad, jak strávit sváteční odpoledne. Dobrotami obsazené prostranství prostoru Industra v areálu mrazíren v Masné ulici poskytlo voňavé, hravé a neuvěřitelně přívětivé útočiště všem milovníkům dobrého jídla a pití.

Gastronomická scéna v Brně poslední roky uhání mílovými kroky vpřed a doby, kdy bylo za špičkovým a originálním jídlem nutné vyrazit do Prahy či Vídně, jsou dávno pryč. Street Food Festival už v květnu zažily Holešovice v Praze. Tam jej navštívilo pět tisícovek gastronautů a v Brně pořadatelé jistě doufali v podobný úspěch.

Počasí až nečekaně slavnosti jídla svědčilo a není tedy divu, že se největší fronta vytvořila u stánku Lucky Bastard, kde čepovali vlastní pivo nebo poličskou dvanáctku. I když se počasí později odpoledne pokazilo a Brno pokropil hustý déšť, již kolem šestnácté hodiny velká část stánků hlásila vyprodáno. Návštěvníci ochutnali šneky, slávky, marockou jehněčí polévku, burgery ze stařeného masa, čerstvě upečený kváskový chléb, veganské speciality, výtečnou kávu od kavárny Industra, víno nebo skutečnou záplavu sladkostí. To vše v úpravě pro pohodlnou konzumaci ve stoje nebo v připraveném posezení.

Bylo by zbytečné popisovat jednotlivé chuti, které jsme při své ochutnávce ocenili. Skutečně - vše co jsme snědli a vypili nás nějak oslovilo a popisovat ty dobroty by mohlo být pro všechny, kteří Street Food Festival nestihli, velice mučivé. Ceny pokrmů byly vyšší, než je obvyklý standard pouličního jídla, ale vzhledem ke kvalitě vstupních surovin a náročnosti úprav více než opodstatněné. Rybí polévku halazsle od Chillijulie jsme pořídili za 60 korun, cupcake z burákového másla za 29 korun, čokoládový brownie za 33 korun, vinnou klobásku s bavorskou horčicí od J.Grubera za 55 korun a vynikající filtrovanou kávu od Industry za 50 korun.

Nejen stravou je člověk živ a tak v areálu nechyběla ani zábava. Hudební doprovod zařídil klub Fléda, který možná až zbytečně tiše zaplnil areál příjemnými tóny. Návštěvníci si mohli vyzkoušet točení talíři na tyčce, v kavárně Industra se konaly koncerty nebo workshopy a nechyběl ani barbershop, kde bylo možné nechat si zastřihnout správný hipsterský plnovous.

Neděle v Industře byla o pohodě a dobré náladě plynoucí z kvalitních jídel a nápojů a i když bylo chvílemi na prostranství skutečně plno, nikdo se nemračil a nestrkal. Máme-li něco vytknout, pak menší počet stánku s pitím a malé zásoby některých stánků. Ale mínusy jsou to malé až nicotné. Jestli má toto být začátek nové tradice, tak voláme “hurá”!

Street Food Festival se stal pravou hostinou na ulici

Pondělí, 1. září 2014, 12:51

Street Food Festival se stal pravou hostinou na ulici, foto: Brněnská Drbna, Miroslav Toman
Street Food Festival se stal pravou hostinou na ulici, foto: Brněnská Drbna, Miroslav Toman

Štítky street food festival, Brno, jídlo, gastronomie, ulice, Industra, nápoje, pití, street food, káva, chléb, maso, polévka, jehněčí maso, nápoj, cukrovinka, burákové máslo, cupcake

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Street Food Festival se stal pravou hostinou na ulici  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.