Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Starobrno letos opět plánuje zvýšení výstavu

Starobrněnský pivovar letos opět plánuje zvýšení výstavu. Má překročit 1,2 milionu hektolitrů piva a přiblížit se současné kapacitě pivovaru, která je 1,3 milionu hektolitrů.

Více než milion hektolitrů starobrněnský pivovar, který je součástí skupiny Heineken, překonal už třikrát. Loni vyrobil 1,18 milionu hektolitrů piva. Růst výstavu souvisí mimo jiné s poptávkou po pivu v plastových maxilahvích.

Další růst pivovaru je spojený s připravovanými investicemi. "Naše úzké místo jsou přetlačné tanky, do této oblasti půjde významná investice," uvedl ředitel pivovaru Milan Schramm. Podle něj bude investice tříletá, letos na ni firma vyčlení asi 6,5 milionu korun. Kapacita pivovaru se díky investici za tři roky zvýší na 1,5 milionu hektolitrů.

Starobrno loni spustilo mikrofiltr a vyrábí nepasterizované pivo, které je jednou z vlajkových lodí pivovaru. "Vycházíme stále více vstříc zákazníkům a tyto inovace, které tvoří změnu produktového mixu nám trochu snižují kapacitu," uvedl Schramm.

Více než polovinu produkce pivovaru přesto tvoří piva stáčená do PET lahví. Firma už dříve uváděla, že si na tento druh obalů zákazníci zvykli. Schramm v této oblasti vidí i potenciál růstu. "Otázkou je kapacita naší stáčecí linky," uvedl. Dnes směřuje do plastových lahví asi 60 procent produkce Starobrna. Letos prodeje starobrněnského piva v maxilahvích rostou o deset
procent.

Skupina Heineken dnes v Česku vaří pivo ve třech pivovarech. Kromě Starobrna také v Krušovicích a Velkém Březně u Ústí nad Labem. V minulosti skupina vařila také ve Znojmě, Kutné Hoře, Lounech a Krásném Březně. Starobrno si loni připomělo 140 let od svého založení.

V Brně kromě portfolia Starobrna pivovar vyrábí značku Hostan, Zlatopramen nebo Zlatý bažant. Celkem jde o 28 druhů piv. Firma chystá investici do nové balicí linky na PET lahve za 350.000 eur (asi devět milionů korun) nebo do uzavíračky lahví za 190.000 eur (téměř pět milionů korun).

Zdroj: ČTK

Štítky Starobrno, Brno, pivo, výstav, výroba, pivovar, investice, Heineken, Pivovar Starobrno, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Starobrno letos opět plánuje zvýšení výstavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.