Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Park před Janáčkovým divadlem? Možná už na podzim

Zeleň a dva mělké bazény mají zpestřit prostor před Janáčkovým divadlem. Rada města Brna schválila ve středu zadání veřejné zakázky na upravení plochy do podoby parku. Investice naváže na nedávno dokončenou výstavbu podzemních garáží před divadlem.

Stavba by měla začít v červenci a skončit letos na podzim. „Předpokládáme, že úprava bude stát sedmačtyřicet milionů korun,“ řekl mluvčí brněnského magistrátu Pavel Žára.

Na polovině střechy garáží bližší k Janáčkovu divadlu bude žulová dlažba. „V další části vysázíme stromy a založíme trávníky. Součástí výstavby bude i závlahový systém a oprava navazující terasy u Janáčkova divadla,“ sdělil mluvčí.

Na zpevněné části budou také dva mělké bazény osazené technologickým zařízením. „Jedná se o větší fontánu. Menší pak využije prvek vodní clony,“ podotkl Žára.

Na park se už těší například Petr Vlček. „Nelíbí se mi současné oplocení plochy. Trochu mě mrzí, že prostor nebude upravený už v létě, aby okouzlil i turisty,“ uzavřel Brňan.

Autoři

Štítky Janáčkovo divadlo, parkoviště, garáže, park, zeleň, zprávy, Brno, 2014, divadlo, Petr Vlček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park před Janáčkovým divadlem? Možná už na podzim  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.