Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Miliony z evropských dotací půjdou do úrazovky nebo řečkovického gymnázia

Brno získá z fondů Evropské unie přes 231 milionů korun. Část peněz půjde například na nové oddělení stálé chirurgické a úrazové služby Úrazové nemocnice v Brně. Dotace schválil Výbor Regionální rady Jihovýchod.

Na oddělení úrazové nemocnice výbor vyčlenil 51,6 milionu korun. Základní funkcí oddělení je poskytnout rychlou pomoc nemocným v nepřetržitém režimu. Oddělení bude sloužit pro pacienty s akutním chirurgickým nebo úrazovým problémem i bez doporučení obvodního lékaře. Pacienti v přímém ohrožení života budou nadále směřováni do traumacentra v brněnské fakultní nemocnici.

Další schválené dotace v Brně putují na vybudování Areálu dopravní výchovy, na rekonstrukci části objektu Nemocnice Milosrdných bratří, rekonstrukci Zelného trhu nebo na opravy Centra denních služeb pro sluchově postižené na Vodové.

Unijní peníze podpoří téměř 22 miliony specializované školní zařízení v Sokolnicích. To získá učebnu pro teoretickou výuku obnovitelných zdrojů energie a laboratoř. Gymnázium Brno-Řečkovice za 38,8 milionu korun dotací zmodernizuje přírodovědné učebny.

Dalších asi 279 milionů korun by mělo jít na modernizace silnic druhé a třetí třídy. Na tyto projekty bude přesunuté kurzové riziko, což znamená, že jim reálná výše dotace bude přidělena až dle vývoje kurzu. Na tyto projekty budou také přesunuty všechny peníze, které budou průběžně zbývat nebo se vracet do ostatních oblastí podpory.

Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (ČSSD) odstoupil z funkce místopředsedy Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod a člena výboru. Hašek ve středu také oznámil, že složí svůj poslanecký mandát a bude dál jen hejtmanem. Chce ale znovu kandidovat na šéfa Asociace krajů.

Zdroj ČTK

Štítky dotace, evropské, úrazová nemocnice, gymnázium řečkovice, peníze, Hašek, Brno, Jihomoravský kraj, Evropská unie, Úrazová nemocnice v Brně, Michal Hašek, Nemocnice Milosrdných bratří, ČSSD, Zelný trh (Brno), Asociace krajů České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miliony z evropských dotací půjdou do úrazovky nebo řečkovického gymnázia  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.