Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Lidé odesílají připomínky k brněnskému územnímu plánu přímo z náměstí Svobody

Přímo na náměstí Svobody v Brně je dnes a v dalších dnech možné odeslat připomínku k aktualizaci územního plánu. Lidé se na infostánku NESEHNUTÍ také mohou připojit k námitkám občanských iniciativ z různých městských částí. Na možnost připomínek upozorňuje také spot odkazující na stránky www.mampripominky.cz.

Infostánek NESEHNUTÍ umožňuje brněnské veřejnosti zapojit se do diskuse o zásadních změnách územního plánu. Lidé mohou využít na infostánku připojení k internetu a skrze www.mampripominky.cz zaslat připomínku odpovědným politikům a úřadu. Mohou si také připomínky přímo na místě vytisknout na donést na nedalekou podatelnu magistrátu na Malinovského náměstí 3. A mohou také podpořit námitku NESEHNUTÍ, tedy souhrn nejzásadnějších připomínek, které získají větší právní sílu pokud je podepíše minimálně dvě stě brněnských obyvatel a obyvatelek.

„Lidé v připomínkách kritizují zejména plán na rozsáhlejší výstavbu nákupních center, které už nyní dělají problémy v dopravě, obtěžují provozem v blízkosti obytných domů a snižují dostupnost nakupování. Supermarkety totiž mají být povolené skoro ve všech typech ploch – včetně zeleně a lesů,“ řekl Jiří Koželouh z NESEHNUTÍ.

Připomínky směřují také k rušení významných zelených ploch v centru, nebo k tomu, že ve vnitroblocích mají být hřiště a stromy nahrazovány parkovišti. Lidé také požadují podporovat veřejnou dopravu, cyklistiku a pěší dopravu. Chtějí také větší odstup obřích osvětlených bilboardů od obydlí.

Lidé mohou upravený návrh „Aktualizace Územního plánu města Brna“ připomínkovat ještě týden, do jedenáctého února. Připomínky je možné podat i písemně na podatelnu magistrátu na Malinovského náměstí 3 nebo poslat doporučeně poštou. Každý, kdo vlastní v Brně nemovitost, může podat námitku, která má větší právní sílu.

Zdroj tisková zpráva

Štítky územní plán, Brno, Malinovského náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé odesílají připomínky k brněnskému územnímu plánu přímo z náměstí Svobody  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.