Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Komise by dnes měla vybrat ředitele Národního divadla

Odborná komise by dnes odpoledne měla vybrat nového ředitele Národního divadla v Brně. Do třetího kola výběrového řízení postoupil finanční ředitel Národního divadla v Praze Martin Gerych a operní režisér Tomáš Šimerda.

Divadlo je bez šéfa od konce září. První konkurz na ředitele se konal loni na podzim, komise tehdy radním nikoho nedoporučila. Výsledky dnešního kola zveřejní představitelé brněnské radnice v 19:15 hodin.

Oproti podzimnímu konkurzu má současná komise jiné složení, nyní ji vede primátor Roman Onderka.

Uchazeči mají podle vedení města přísnější podmínky, museli například písemně přiblížit svou vizi budoucího směřování divadla. Nyní se přihlásilo sedm uchazečů, do druhého kola postoupili tři, do třetího dva lidé.

Největší mimopražské divadlo dočasně vede provozní a výrobní náměstek Jan Petr. Bývalý ředitel Daniel Dvořák vedl instituci od roku 2007, kritizoval zejména nedostatek financí a neochotu radnice řešit problémy.

Zdroj: ČTK

Štítky Národní divadlo, konkurz, ředitel, Brno, výběrové řízení, Národní divadlo Brno, divadlo, Tomáš Šimerda, Národní divadlo v Praze, radnice, Roman Onderka, Jan Petr, Daniel Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Komise by dnes měla vybrat ředitele Národního divadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.