Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jančura popřel, že by měl být jihomoravským volebním lídrem ANO

Podnikatel Radim Jančura, majitel společnosti Student Agency, popřel informace o tom, že by měl být lídrem hnutí ANO na jižní Moravě pro krajské volby příští rok na podzim. Do politiky se prý nechystá, podpoří však jakéhokoliv slušného kandidáta proti současnému hejtmanovi Michalu Haškovi (ČSSD). Řekl to dnes Hašek Jančuru kritizoval na svém facebookovém profilu.

O tom, že by majitel Student Agency mohl být krajským volebním lídrem ANO, spekulovala regionální média. "Informace o mém příchodu do politiky je jen spekulace. Ale pokud ANO nebo kterákoliv jiná strana bude mít kandidáta s čistou minulostí, rád ho podpořím. A rád podpořím kohokoliv, kdo bude moct Haška porazit, což si myslím nebude těžké," řekl Jančura. "Možná je dobrý hejtman, to nevím. Ale rozhodně je špatný člověk," míní.

Hašek na spekulace o Jančurově možné kandidatuře reagoval tak, že napsal na svůj veřejně přístupný profil na Facebooku, že se těší, až se veřejně vyjádří řidiči a stewardky o tom, jak Jančura řídí svoji firmu. "Bůh ochraňuj jižní Moravu," dodal hejtman.

Zároveň Hašek tvrdí, že Jančura není úspěšný podnikatel. "Potěší mě, když začne podnikat a půjde proti mně," glosoval jeho slova Jančura, který vybudoval stále se rozvíjející společnost se šestimiliardovým obratem.

Jančura je Haškovým kritikem delší dobu a tvrdí, že kraji mohl ušetřit desítky milionů korun, kdyby vypsal soutěž na regionální železniční dopravu. "Je lidové pořekadlo, že kdo lže, ten i krade. Je politikem staré doby, do dnešní už nepatří. Do krajů by se nemělo volit podle levice a pravice, ale bylo by potřeba mít v kraji takové lidi, kterých si můžeme vážit. Takovým Hašek a jeho křídlo v sociální demokracii není," uvedl Jančura.

O námluvy s Jančurou se ANO pokoušelo už před loňskými komunálními volbami, i tehdy odmítl vstoupit do politiky. Sestavením krajské kandidátky se bude hnutí zabývat během letošního roku.

Zdroj: ČTK

 

Štítky ANO 2011, Michal Hašek, politika, Jihomoravský kraj, Radim Jančura, ČSSD, Student Agency, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jančura popřel, že by měl být jihomoravským volebním lídrem ANO  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.