Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno-sever opraví svůj největší bytový dům za 300 milionů korun

Radnice Brno-sever opraví v nadcházejících třech letech svůj největší bytový dům, v němž bydlí zhruba 700 lidí. Rekonstrukce prvorepublikového domu v Merhautově ulici bude stát 300 milionů korun a bude jednou z největších investic do obnovy bydlení v Brně.

Součástí projektu je kromě obnovy domu i stavba podzemních garáží v jeho dvorním traktu se 120 místy. Dnes to řekl starosta místní části Brno-sever Rostislav Hakl (ČSSD).

Radnice vlastní kolem 5000 nájemních bytů. Největším bytovým domem je právě ten v Merhautově ulici, který potřebuje celkovou rekonstrukci. Nutná je nejen oprava střechy, ale také výměna oken a dveří, úprava vytápění nebo obnova fasády. Stavbaři budou dům opravovat za plného provozu. 

Městská část chce do února vybrat dodavatele stavby, aby na jaře mohly začít stavební práce. Kromě obnovy objektu bude hlavní změnou stavba podzemních garáží se 120 místy pro jeho obyvatele. Na povrchu bude po výstavbě obnovena zeleň.

Práce bude částečně financovat město. Část nákladů uhradí z dotací. "Od stavby podzemních garáží očekáváme, že se díky nim podstatně sníží počet parkujících aut v ulicích," doplnil starosta. Merhautova ulice patří k nejfrekventovanějším dopravním tepnám v Brně.

Zdroj ČTK

Štítky Brno-sever, rekonstrukce, bytový dům, Merhautova, největší bytový dům, dům, Brno, podzemní garáž, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno-sever opraví svůj největší bytový dům za 300 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.