Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnští studenti psychologie poradí na netu lidem s problémy

Brněnští studenti psychologie na internetu poradí lidem s problémy. Otevřeli virtuální poradnu, kde může kdokoliv bezplatně a anonymně položit dotaz. Část z dvacetičlenného týmu poradců tvoří studenti, na které dohlížejí mentoři a odborníci z řad psychologů.

Poradna dosud fungovala ve zkušebním provozu, její služby využilo několik desítek lidí. Nyní začíná ostrý provoz a připravuje se také otevření poradenského centra, informovala mluvčí Masarykovy univerzity Tereza Fojtová.

Poradna funguje při Katedře psychologie Fakulty sociálních studií Masarykovy univerzity. "Virtuální poradna slouží na jedné straně jako místo, kde se mohou zájemci zeptat na řešení svých potíží, a na druhé jako další možnost, kde mohou studenti psychologie získat praxi," uvedla Fojtová. Služeb poradny mohou využít lidé, kteří se dostali do potíží a nemohou nebo nechtějí osobně navštívit odborníka. Dosud se lidé ptali například na to, jak pomoci kamarádce s mentální anorexií nebo jak zabránit sebepoškozování.

Na internetových stránkách poradna.fss.muni.cz lidé najdou například také kontakty na různé linky důvěry a bezpečí i na ambulance psychologů. Při Masarykově univerzitě funguje i Poradenské centrum, které ale slouží spíše studentům. Nabízí profesní, právní i psychologické poradenství.

Zdroj ČTK

Štítky psychologie, Masarykova univerzita, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnští studenti psychologie poradí na netu lidem s problémy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.