Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Silvestr na jižní Moravě: prostřelená hlava pistolí, pokus o sebevraždu, zranění z pyrotechniky

Brněnští policisté během silvestrovské noci museli řešit případ muže, který se nad ránem v jednom z brněnských barů postřelil legálně drženou zbraní. Způsobil si život ohrožující zranění. V kritickém stavu je také muž z Hodonínska, který se pokusil oběsit. I jeho odvezla záchranka do nemocnice. Devastující zranění ruky utrpěl také muž z Brna, které mu způsobil výbuch pyrotechniky.

Počty policejních případů a výjezdů záchranky se však nevymykaly průměru posledních let. Policisté řešili od 18:00 do 7:00 zhruba 190 případů, záchranka vyjížděla do 6:00 ke 141 případům.

Policisté také vyšetřují poničení parkovacího automatu v Břeclavi, kam vandal hodil pyrotechniku a způsobil škodu za 160.000 korun. „Ráno také otočil řidič auto na střechu u Brněnské přehrady, nadýchal dvě promile," řekl mluvčí policistů Pavel Šváb. Nehoda se obešla bez vážnějšího zranění.

Záchranáři ošetřili šest úrazů v souvislosti s pyrotechnikou a další úrazy, které si přivodili lidé v opilosti. „Nejčastěji šlo o zranění hlavy a končetin," uvedla mluvčí záchranky Barbora Zuchová.

Brněnští strážníci během silvestrovské noci řešili především případy bezvládných opilců, které museli převážet na záchytku. Museli také odchytit několik zaběhnutých psů, které vyděsily petardy. Jihomoravští hasiči řešili požáry kontejnerů na odpadky, krabic od rachejtlí a v Hevlíně na Břeclavsku zasahovali u požáru dřeva na dvoře rodinného domu. Noc se obešla bez vážnějších incidentů a byla klidná, vyplývá z informací na webu strážníků a hasičů.

Strážníci posílili dohled v celém městě, nejvíce na náměstích, přestupních uzlech či u hudebních klubů. „Noc je možné hodnotit jako poklidnější," uvedl mluvčí Jakub Ghanem. Opilce nacházeli v různých městských částech, v jednom případě se jednalo o ženu, jinak o muže.

Na náměstí Míru ležel šestnáctiletý mladík, který nebyl schopen reagovat, byl však při vědomí. Strážníci pro něj zavolali lékaře a posléze také matku.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky silvestr, jižní Morava, následky, úraz, pyrotechnika, Jihomoravský kraj, Brno, okres Hodonín, Pavel Šváb, Břeclav, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestr na jižní Moravě: prostřelená hlava pistolí, pokus o sebevraždu, zranění z pyrotechniky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.