Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoční trhy na jižní Moravě nabídnou širokou paletu gastro stánků, v Brně i Znojmě navíc kluziště

Vánoční stromečky, stánky se zbožím, betlémy i doprovodné programy nabídnou v prosinci vánoční trhy v městech v Jihomoravském kraji. V Brně začnou už 24. listopadu rozsvícením stromu. Novinkou v krajském městě bude pochod stovky rakouských čertů na Zelném trhu i kluziště pod sochou Jošta. Bruslit se bude i ve Znojmě. V Břeclavi zase bude na prodej svařák starosty, výtěžek půjde na charitativní účely.

Brněnské trhy začnou 24. listopadu a potrvají do 23. prosince. Chodí na ně tisíce lidí. Desítky stánků budou na Zelném trhu, kde projdou čerti, na Moravském náměstí, kde bude kluziště, ale také na náměstí Svobody a Dominikánském náměstí. Náměstí Svobody nabídne zimní bar, uvedla mluvčí Turistického informačního centra města Brna Gabriela Peringerová. K dispozici bude i pódium pro doprovodný program. Speciální program pro gurmány bude na Dominikánském náměstí, kde budou stánky s jídlem. K vidění bude i betlém řezbáře Jiřího Halouzky se 100 figurkami, Ježíškova pošta nebo vánoční dílna.

Trhy budou 24. listopadu i v Blansku, kde však potrvají pouze jeden den. Podle vedoucí odboru školství blanenské radnice Petry Skotákové město stálé vánoční trhy na dobu adventu nepořádá. Na adventní soboty však připravuje kulturní středisko stánkový prodej i doprovodný program.

Ve Znojmě začnou trhy 3. prosince rozsvícením vánočního stromu. Novinkou je jejich přemístění na Masarykovo náměstí. Díky tomu vznikne na Horním náměstí kluziště, uvedla mluvčí Znojma Zuzana Pastrňáková. K vidění budou
kromě stánků i světelní andělé a kulturní program.

Strom se 3. prosince rozzáří i ve Vyškově, kde však trhy začnou až 18. prosince. Na Masarykově náměstí budou stánky, ale i betlém. „Řezbář Tomiš Zedník tam přidá ovečku s jehňátkem i ženu nesoucí husu Ježíškovi," doplnil mluvčí Vyškova Michal Kočí.

V Břeclavi začnou trhy 16. prosince na pěší zóně u gymnázia. Nabídnou vánoční řemesla i dílny a občerstvení. „Chybět nebude tradiční starostův svařák, jehož výtěžek půjde na charitativní účely," řekl mluvčí Břeclavi Jiří Holobrádek.

V Hodoníně začnou trhy o den později a budou mít podobu vánočního jarmarku. V pěší zóně v Dolních Valech bude asi 30 stánků a připravený kulturní program. „Jeho součástí bude i vypouštění balónků s přáníčky Ježíškovi," informoval mluvčí hodonínské radnice Josef Horníček. Stromeček bude v Hodoníně svítit také už od 3. prosince.

Štítky Znojmo, Brno, vánoční trhy, Jihomoravský kraj, Břeclav, Zelný trh (Brno), Dominikánské náměstí, advent, Hodonín, Vyškov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy na jižní Moravě nabídnou širokou paletu gastro stánků, v Brně i Znojmě navíc kluziště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.