Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lužánky v sobotu ožijí díky pejskům z útulků. Tito čtyřnozí krasavci čekají na nové páníčky

Lužánecký park v Brně v sobotu ožije díky desítkám pejsků a milovníků těchto věrných čtyřnohých tvorů. Svoje psí svěřence, kterým touží konečně nalézt tu správnou a milující rodinu, přivezou lidem ukázat psí útulky z celé republiky. Na jaké čtyřnohé krasavce, kteří hledají nový domov a milující péči, se můžeme těšit?


Spolek Toulavé Tlapky, z.s. má v péči desítky psů, v minulosti přijímal dosti problémové případy. Tyto tři kandidáty přiveze v sobotu do Brna, aby zvýšil jejich šance na umístění do nové rodiny. Spolek také s radostí uvítá deky, povlečení a granule.

Juki

jedenáctiletý střední kříženec, vhodný k baráčku jako jedináček.

Moyo

Jedenáctiletý kříženec ohaře vhodný do sportu, snáší psy, ostatní zvířata spíše loví.

Son

Šestiletý Německý ovčák vhodný k domku a pro člověka se zálibou ve výcviku.


Útulek Městské policie Brno se v současnosti stará o několik zatoulaných či odloženýcj pejsků. Kvůli vnitřním regulím bohužel nebudou moci býti vystaveni na sobotní akci. Přesto jsou pro vážné zájemce s čistými úmysly pejsci k dispozici.

Tommi

Jedním z nich je kříženec bígla jménem Tommi. Jeho věk je odhadován na 13 let. Je to pejsek velmi milé povahy, milující lidi, vděčný za přízeň a pohlazení. Na stará kolena by byl šťasten jako psí jedináček v rodině, kde bude mít své teplé místečko na gauči.

Frodo

Dalším pejskem z útulku Městské policie je kříženec šarpeje Frodo. Je mu asi 9 let, je kastrovaný, čipovaný, na poruchu štítné žlázy bere doživotně léky, které ale nejsou finančně nákladné.

Je to milý a kontaktní pejsek, nemá problém s lidmi ani fenkami, psy si vybírá. Býval zdatným útěkářem, proto může jít jen do bytu, nebo domku, ale s dobře zajištěným plotem. V útulku je již od roku 2012. Pomozme mu najít rodinku!

Dogouš

Dogouš je zhruba 8letý kříženec Německé dogy. Je kastrovaný, má čip, miluje válení v pelechu a občasné krátké procházky. Začínají ho zlobit zadní nožky, kdysi býval útěkářem, ale stáří se neptá. V útulku je dlouhých 7 let! S lidmi/dospěláky vychází skvěle, se ženami lépe než s muži. Není však vhodný k dětem. Ostatní psy, feny i kočky ignoruje. Míval zálibu v pronásledování aut, proto je spíše než do města, vhodný do domečku bez schodů na vesnici nebo mimo civilizaci. Pomozte mu sdílením najít domov, kde může v klidu dožít


Casanova (Casanova, Casi, Casula)

Šest a půl roku starý pejsek plemene Kanárský podenco. Do partnerského útulku Sara (na Lanzarote na Kanárských ostrovech) se dostal v březnu 2013. Casi byl v minulosti týrán, ale stal se z něj šťastný, zdravý a krásný pejsek plný radosti, s bezvadným chováním. Je aktivní, rád loví a samozřejmě rád jí a mazlí se. V červenci 2017 přiletěl do ČR a prozatím pobývá u rodinky v Brně. Společnost mu dělají další dva psí parťáci a Casanova si zvyká na nové prostředí. S pejsky ani fenkami nemá nejmenší problém, je to hravý kamarád. V rodině, která o něj nyní pečuje, je i malé dítě, Casi je tedy vhodný i do rodiny s hodnými dětmi.

Casanova bude úžasným společníkem. Když se mu člověk věnuje, je velmi pozorný. Více informací o jeho povaze a chování poskytne Kristýna Šumpelová, kterou najdete na facebooku, na e-mailu adopce.lanzpodenco@seznam.cz a telefonních číslech 605 968 906 nebo 702 028 646.


Riky

Riky je asi 3letý kříženec zřejmě belgického ovčáka. Je to úžasný, pohodový, snášenlivý a poslušný pes. Ve spolku Šance pro jejich život z.s. k dnešnímu dni neměl problém absolutně s nikým. Bude potřebovat aktivní majitele, je velice učenlivý, jistě by se mu líbilo agility a jiné sporty. Ke kočičkám vhodný. Očkovaný, čipovaný, kastrovaný.

Julinka

Julinka je v péči spolku Šance pro jejich život asi rok. Přijata byla s vážnou zlomeninou zadní nohy. Pro dlouhou prodlevu to již nešlo operativně napravit. Je poslušná, snášenlivá. Zvyklá žít doma s kočičkami, dětmi vyvalujíc pupek v posteli. Špatně zvládá samotu, takže nejlépe k někomu, kdo je více doma. K lidem, kteří budou volit aktivity s ohledem na historii zadní nohy. Julinka je akční, zábavná holka. Asi 2letá. Zatím nekastrovaná.


Žanek a Filip

 

Paní Svatavu Nunvářovou budou na výstavu doprovázet 10 let starý kříženec jezevčíka Žanek a 9 letý černý kříženec labradora Filip. Do útulku Domov pro zvířata Minaret se dostali před rokem, když jejich majitelé přišli o dům. V něm zůstali Filípek a Žanek samotní. Chodili je sice krmit, ale to byla veškerá péče. Lidé z vesnice a děti je krmily, když se toulali po vesnici. Jejich osud nebyl lhostejný paní, která se obávala, že tyto dva kluky při svých toulkách srazí auto, nebo se stane jiná nehoda. Oba pejskové jsou očkovaní, čipovaní i kastrovaní a hledají domov.

Žanek

Asi 10 letý let kříženec jezevčíka. Milý, přítulný, ale trochu tvrdohlavý senior, který má ovšem temperament mladého pejska. Na vodítku není zvyklý chodit, ale při focení jsme to nakonec zvládli.  Žanek je nenáročný, pejsek, ale i přes to si zaslouží péči a pozornost, které mu v jeho původním domově chyběly. Nemá žádné vážné zdravotní problémy. Je očkovaný, čipovaný, i kastrovaný Ideální by byl RD s dobře oplocenou zahradou, nebo zajištěným dvorkem.

Filip

  

Devítiletý černý kříženec labradora. Filípek je psí zlatíčko. Je to pejsek, který je opatrný, klidný a ve své nejistotě dává člověku své pac a rovnou obě zaráz. Filípek je očkovaný, čipovaný, i kastrovaný.


Timmy

Timmy byl zpočátku jako plaché lesní zvíře. Je to asi tříletý kříženec, možná leopardího psa. Nyní je z plachého zvířete pes, který si troufne jet do velkého města na umísťovací výstavu!

Kvído

Kvído je 5 letý kastrovaný kříženec kokršpaněla. Chodí na vodítku a bez problémů i na volno. Má hygienické návyky a je zvyklý v bytě. Dobře se snese s ostatními psy a fenkami. Srst mu je třeba občas zkrátit (max. 2 x do roka) – střihání a česání se bojí, ale s náhubkem se to při troše dobré vůle zvládne. Pokud chcete pejsanům z Azylu Dej pac podat pomocnou ruku, budou vděčni za krmivo (ne marketové značky)!


Vesel

Útulek Olomouc Loz Čr přijede s dalším pejskem. Jmenuje se Vesel a je to velmi milé psisko. Už asi 9letý pes, milující lidskou společnost a procházky. I přes svůj věk je stále aktivní a hravý. Má onemocnění štítné žlázy a do konce života musí brát léky. Tato léčba však není finančně náročná. Pejsek na domov čeká již 2 roky.
 


Kubík

Spolek Tail Story CZ s sebou na výstavě bude mít pejska Kubíka a fenku Bernie. „Kubík k nám přišel jako vychrtlá kostřička, teď je z něj pořádný fešák. Je slepý, ale jemu to v životě nepřekáží. Naopak. Hledá aktivní rodinu."

Bernie


„O Bernie nám bylo řečeno, že se jedná o border kolii, my si ale myslíme, že se jedná o medvědici. Je hodně aktivní, pořád by někde běhala, skákala a hrála si. Hodí se do zkušenějších rukou."


Meredith

Útulek Tibet s sebou na výstavu přiveze fenku Meredith a pejska Charlieho.  Meredith je starší 9letá fenečka x NO. Přišla k nám po zemřelém majiteli. Je moc hodná a na svůj věk zdravá a aktivní. Svého majitele si oblíbí a nespustí z něj oči a dokonce ho bude i svým tělem bránit! Vypadá, že nemá ráda kočky pokud na ně nedostane, ale když jsou u ní, dělá že nic. Vychází s ostatními psy ale svého pánečka si před nimi hlídá. Vhodná do bytu nebo domečku se zahradou ale s bydlením v posteli se svým pánem.

Charlie

Charlie byl údajně sražen autem, ale neměl žádné oděrky ani zlomeniny. Bohužel je na zadní nohy ochrnutý, neovládá kakáni ani čůrání. Hluboká citlivost žádná. Tedy příčinou je poškozená mícha. Bohužel byl již dlouho po nehodě a nedá se operovat. Při příjmu měl teplotu a byl apatický, majitelé se ho vzdali. Dali jsme mu pár dní na rozkoukání, aby jsme věděli, jestli se psychicky zlepší a podařilo se!

Charlie začal postupně sám jíst, zajímat se o okolí. Je na něm vidět, že byl zvyklý být psím jedináčkem, pozornost si vynucuje štěkáním, ale s pejsky konflikty nevyhledává. Podstoupil amputaci ocásku, který mu jen překážel a díky hodným dárcům jsme mu mohli pořídit vozíček. Díky tomu teď může chodit i ven na procházky a moc si to užívá. Moc všem děkujeme!

Pro Charlieho hledáme milující domov, kde by na něj měli páníčci víc času, než máme my...Noví majitelé však musí počítat s tím, že péče o ochrnutého pejska je náročnější jak časově tak i finančně. Ale dá se zvládnout. Pokud byste chtěli Charliemu i nadále pomoci, uvítáme pro něj velké dětské plínečky (min c.5) Vhodný k adopci na dálku, za jakýkoliv příspěvek moc děkujeme!

 


Chanson 

Chanson, Chasi, Chansonek je 9 letý pes s PP plemene Porcelaine v péči spolku Lanzpodenco. Miluje malé i velké lidi a je tedy vhodný i do rodiny ke klidným, vychovaným dětem, které vědí, jak se k pejskovi chovat. Svou trvalou rodinu vyhlíží z dočasné péče ve Volfarticích.

Chansonek je vhodný i do domácnosti s kočkami, nemá tendence je nahánět a ubližovat jim. S fenkami je kamarád, pejsky si vybírá. S klidnými kastráty absolutně nemá problém. Nekastrovaní psi se mu bohužel nelíbí, a to ani ti, kteří se nepouští do konfliktu. Chansonek je vykastrovaný, očkovaný a odčervený, i označený. 




Cílem umísťovací výstavy s názvem Chcete nás?, která je vůbec první takovou akcí na jižní a střední Moravě, je nejen nabídnout návštěvníkům, aby domů odešli s novým psím kamarádem, ale také je zábavnou formou seznámit s činností lidí, kteří svůj život zasvětili záchraně zvířat. Do Lužánek přijede bezmála dvacítka útulků a spolků z celé České republiky představit téměř padesátku psů, kteří hledají domov. Umísťovací výstava a promenáda již osvojených psů bude trvat od 10 do 16 hodin a vstupné je dobrovolné.

Štítky pes, rodina, kříženec, domov, Lužánky, výstava, kočka, Brno, jedináček, Rika, Facebook, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lužánky v sobotu ožijí díky pejskům z útulků. Tito čtyřnozí krasavci čekají na nové páníčky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.