Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Voda na přehradě se zlepšila. Ostatní přírodní koupaliště jsou na tom také dobře

Na přírodních koupalištích na Brněnské přehradě se po několika týdnech zlepšila kvalita vody. V první půli srpna měla mírně zhoršené vlastnosti, ale dalo se v ní koupat. Nyní je zase zcela v pořádku. Vyplývá to z výsledků měření Krajské hygienické stanice Jihomoravského kraje. Voda s mírně zhoršenými vlastnostmi je na druhé laguně Nových Mlýnů na Břeclavsku i u rybníku Suchý a Palavy na Blanensku, ale je vhodná ke koupání stejně jako na jiných koupalištích.

Teplota vody se pohybuje od 21 do 27 stupňů Celsia. Hygienici sledují dvacítku nejnavštěvovanějších přírodních koupališť, kde zanechávají informace o kvalitě vody na tabulích. Letos ještě na žádném z nich nezakázali koupání ani nebyla voda nevhodná ke koupání. Bylo jen pár případů vody s mírně zhoršenými vlastnostmi. Taková voda může být například kalná nebo zapáchat rybinou. Lidé by ale neměli mít problémy, když se v ní vykoupou.

Mírně zhoršené vlastnosti měla několik týdnů voda v Brněnské přehradě na koupalištích Rokle, Rakovec, Sokolské koupaliště a Kozí horka. Nyní už je bez problémů stejně jako na Osadě, ale i v dalších koupalištích na jiných místech. Bez komplikací je biotop v městské části Brno-jih, jezírko Wellness Infinit Maximus, ale i Letovice na Blanensku, Kovalovice na Brněnsku, první novomlýnská nádrž, Lučina a Bohuslavice na Hodonínsku, Luleč na Vyškovsku i Bantice, Výrovice, Vémyslice a Vranovská přehrada na Znojemsku.
 

Foto MMB | Zdroj ČTK

Štítky přírodní koupaliště, koupaliště, koupání, okres Blansko, Brněnská přehrada, Krajská hygienická stanice, Jihomoravský kraj, okres Břeclav, Rokle

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda na přehradě se zlepšila. Ostatní přírodní koupaliště jsou na tom také dobře  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.