Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Křtiny se staly Vesnicí roku Jihomoravského kraje

Vesnicí roku 2017 Jihomoravského kraje se staly Křtiny na Blanensku. Křtiny získaly Zlatou stuhu za celkové vítězství a postupují do celostátního kola. Další obce si odnesly různé stuhy za úspěch v jednotlivých oblastech. Do letošního ročníku se přihlásilo na jižní Moravě 16 obcí, v celé zemi 213. Loňským vítězem v kraji byly Kozojídky na Hodonínsku, o rok dříve Rudka na Brněnsku.

Komise hodnotila koncepční dokumenty obce, společenský život, aktivity občanů, podnikání v obci, péči o stavební fond a obraz vesnice, občanskou vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péči o veřejná prostranství a krajinu, připravované záměry nebo informační technologie obce.

K přihlášeným účastníkům zavítala komise a každá obec měla na prezentaci dvě hodiny. „Křtiny při své rozsáhlé prezentaci prokázaly jasnou koncepci svého rozvoje, zejména kvalitní práci s mládeží a příkladnou spoluprácí s rekordním počtem místních spolků. Výjimečnou aktivitou je spolupráce se Školním lesním podnikem Mendelovy univerzity a s farností, která reprezentuje významné poutní místo," stojí ve vyhodnocení krajského kola.

Bílou stuhu za činnost mládeže získaly Morkůvky na Břeclavsku. Zelená stuha za péči o zeleň a životní prostředí patří Drásovu na Brněnsku. Modrá stuha za společenský život připadla obci Vedrovice na Znojemsku. Oranžovou stuhu za spolupráci obce a zemědělského subjektu dostala Nová Lhota na Hodonínsku.

Obce oceněné Zlatou stuhou postupují z krajských kol do celostátního. Vítěz se stane nositelem titulu Vesnice roku 2017.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Jihomoravský kraj, stuha, okres Hodonín, Zlatá stuha, Brněnsko, okres Blansko, Kozojídky, Mendelova univerzita v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křtiny se staly Vesnicí roku Jihomoravského kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.