Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihomoravský kraj navštíví příští týden prezident Zeman, zastupitelé TOP 09 s Žít Brno ho nepřivítají

Prezident Miloš Zeman od pondělí 29. května do středy 31. května navštíví Jihomoravský kraj. Na krajském úřadě ho ve funkci poprvé přivítá hejtman Bohumil Šimek (ANO) a další představitelé kraje. Přivítání se odmítli zúčastnit zastupitelé TOP 09 a Žít Brno. Čekat ho budou také zástupci měst, obcí, policie a hasičů. Zeman se dále podívá do ivančické nemocnice a navštíví firmy. V programu má tradiční setkání s občany.

Zeman zavítá do Jihomoravského kraje počtvrté. Naposledy kraj navštívil ještě za minulého vedení v roce 2016, kdy byl hejtmanem Michal Hašek (ČSSD), kterého Zeman nazýval svým přítelem. Se Šimkem se na krajském úřadě setká hlava státu poprvé.

Zeman s manželkou Ivanou zahájí návštěvu v pondělí dopoledne právě na krajském úřadě. Koaliční zastupitelé za TOP 09 s Žít Brno avizovali, že se vítání nezúčastní. Podle nich by měl Zeman řešit vládní krizi a nedělat si kampaň. Dalším důvodem neúčasti jsou podle nich aféry spojené s prezidentem jako například kauza údajného článku novináře Ferdinanda Peroutky, nadávání v médiích nebo dětské porno v počítači hlavy státu.

Prezident se uvidí i se zástupci hasičů a policistů, poté zamíří do Ivančic, kde se podívá do nemocnice a setká se s vedením města. Chystá také debatu s občany a pondělí uzavře v Brně setkáním s významnými osobnostmi kraje.

V úterý se vydá na Hodonínsko. První zastávkou bude společnost Jihomoravská armaturka v Hodoníně. Z podniku zamíří do Kozojídek, Vesnice roku Jihomoravského kraje 2016, kde ho čeká vedení obce i debata s občany. Pokračovat prezident bude do nedalekého Veselí nad Moravou na radnici a na setkání s lidmi.

Poslední den zahájí hlava státu veletrhy IDET na brněnském výstavišti a navštíví společnost ABB, která podniká v energetice a automatizaci. Potom se setká s představiteli Kuřimi a občany města.

Zdroj: ČTK

Foto: Jan Pešek
 

Štítky Miloš Zeman, Jihomoravský kraj, TOP 09, Žít Brno, Bohumil Šimek, krajský úřad, ANO 2011, hlava státu, Michal Hašek, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj navštíví příští týden prezident Zeman, zastupitelé TOP 09 s Žít Brno ho nepřivítají  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.