Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Silvestr byl letos v Brně poměrně klidný

Silvestrovské oslavy se v Brně a na jižní Moravě letos obešly bez událostí, které by výrazněji zaměstnaly policisty, hasiče či záchranáře. Řešili partnerské hádky, ke kterým byli přivoláni, či chování opilých lidí, vyplývá z webů složek integrovaného záchranného systému. Hasiči museli vyjet k požáru střechy domu, nikdo se nezranil.

Tradičně náročnější noc měli hasiči, kteří častěji vyjížděli k ohni v odpadkových koších či v kontejnerech na odpadky. K větším zásahům patřil požár střechy domu v Sobůlkách na Kyjovsku. "Hasiči z domu vynesli propanbutanovou lahev a vyvedli i dva psy," uvedl mluvčí hasičů Petr Příkaský. Při požáru se nikdo nezranil. Vyšetřovatel škodu předběžně vyčíslil na 500.000 korun, příčina vzniku požáru je zatím v šetření.

Záchranáři měli v noci celkem 131 výjezdů, což je podle statistiky za posledních pět let nejméně. V souvislosti s neopatrným zacházením se zábavní pyrotechnikou vyjížděli během hodiny kolem půlnoci k osmi případům. "Většinou šlo o lehká zranění v oblasti očí nebo poranění horních končetin," uvedla mluvčí záchranářů Hedvika Kropáčková.

Podle strážníků, kteří se pohybovali v ulicích a dohlíželi na veřejný pořádek, byla noc téměř bezproblémová. Na náměstí Svobody přišly podle odhadu Městské policie Brno slavit dvě stovky lidí, zhruba stejné množství se jich sešlo v Denisových sadech. "První hodina nového roku byla na lince 156 ve znamení stížností. Volající měli obavy, že by jim odpalovaná pyrotechnika mohla vlétnout do oken nebo že by mohla poškodit zaparkovaná vozidla," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Hloučky slavících lidí se podle něj začaly z ulic vytrácet před druhou hodinou. Doplnil, že většina postávajících byla jen společensky unavena a převoz na záchytnou stanici nebyl nutný.

Do půlnoci poseldního dne loňského roku museli jihomoravští policisté řešit 69 případů. Za prvních 7 hodin roku 2017 řešili dalších 117 událostí, což odpovídá loňským číslům. Kromě běžných silvestrovských záležitostí jako jsou rvačky, napadání, rušení nočního klidu, nemuseli až na výjimky policisté nic zásadního řešit.

Zdroj: ČTK, PČR JMK
 

Štítky Brno, požár, dům, silvestr, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestr byl letos v Brně poměrně klidný  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.