Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Sportování v Brně zahájí na Nový rok cyklisté, běžci a plavci

Cyklistická vyjížďka a novoroční plavání ve Svratce v Bystrci tradičně odstartují nový sportovní rok v Brně. Závodní i rekreační cyklisté se sejdou v 9:30 na náměstí Svobody a vyrazí k prvnímu závodu roku 2017 na Brněnskou přehradu. Pravidelná vyjížďka, kterou pořádá Favorit Brno, bude mít na programu už 75. ročník.

Prvenství obhajuje Miroslav Krejčí z Brna, v pestrém pelotonu se představí i sportovci z jiných odvětví. Mezi letité účastníky patří také olympijský vítěz z Tokia 1964 Jiří Daler, který v březnu oslaví 77. narozeniny. "Na kole jezdím stále, je nezbytnou součástí mého pohybu. Proto si nemohu nechat ujít novoroční vyjížďku," řekl ČTK Daler.

Zimní plavci přivítají Nový rok ve 14:30 koupelí ve Svratce, na programu bude i tradiční křest nových otužilců. Mezi aktivními účastníky nebudou chybět bývalý reprezentant v dálkovém plavání Rostislav Vítek a mistryně světa v zimním plavání Magda Okurková, která letos v dubnu v českém ženském rekordu Gibraltarskou úžinu. Pravidelnými účastníky jsou také přemožitelé kanálu La Manche Hana Zbořilová a Petr Mihola, jenž se novoročního plavání zúčastní už popětatřicáté.

Letitou tradici má také kondiční běh kolem sídliště Lesná, který bude mít na programu 36. ročník. Na okruh dlouhý čtyři kilometry se atleti vydají v 11:00. O dvě hodiny později odstartuje Tuřanský novoroční půlmaraton, v němž obhajuje prvenství Daniel Orálek.

O den dříve pořádají od 9:00 atleti Moravské Slavie v Novém Lískovci Silvestrovský běh, určený atletům i široké veřejnosti všech věkových kategorií. Svoje místo v termínovém kalendáři si našel v poslední den roku rovněž Běh do schodů v Bílovicích nad Svitavou, jehož první ročník se uskutečnil v roce 1989.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Brno, plavání, Svratka, cyklista, Náměstí Svobody, Brněnská přehrada, Bystrc, Jiří Daler, atlet, Miroslav Krejčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportování v Brně zahájí na Nový rok cyklisté, běžci a plavci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.