Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Diecézní charita Brno zahájí příští rok investice za sto osmdesát milionů

Diecézní charita Brno zahájí příští rok osm investičních projektů na vybudování objektů nebo na rekonstrukci současných, ve kterých provozuje sociální služby. Většina akcí skončí až v roce 2018 nebo v roce 2019. Celkově na tyto investice půjde kolem 180 milionů korun. Část z nich se uskuteční v kraji, některé na Vysočině.

Čtyřicet milionů bude stát rekonstrukce a nástavba objektu v Bratislavské ulici v Brně. "Služby slouží sociálně znevýhodněným nebo vyloučeným, jako jsou lidé bez domova nebo ohrožení ztrátou bydlení a pro nezaměstnané," vyjmenovala mluvčí charity Diana Tuyet-Lan Kosinová. Charita bude žádat o dotaci.

Za 17 milionů korun chce postavit novou budovu pro denní centrum pro lidi bez přístřeší a noclehárnu v Hodoníně. "V současnosti jednáme s majitelem pozemku a plánujeme podat žádost o dotaci," doplnila Kosinová.  Na zvýšení kvality a dostupnosti pečovatelských služeb v Břeclavi je určeno 16,5 milionu korun. "Vybudujeme vhodné zázemí a vytvoříme podmínky pro sociální práci. Chceme koupit a následně zrekonstruovat vhodnou nemovitost," řekla Kosinová. I zde bude charita žádat o dotaci.

Za osm milionů se zrekonstruuje Chráněné bydlení sv. Anežky v Brně, které poskytuje péči lidem se zdravotním postižením a seniorům. Tím se péče zkvalitní a zvýší se kapacita, protože rekonstrukcí 13 bytů vznikne o čtyři bytové jednotky více. Klientům poslouží nový výtah,  nové budou i schodištní plošiny.

Devět milionů má stát rekonstrukce a nástavba Chráněného bydlení sv. Michaela v Brně, které slouží lidem s mentálním postižením. Dům se zvýší o jedno patro astavbaři udělají bezbariérové úpravy. V Doubravici nad Svitavou na Blanensku se má za pět milionů upravit farní budova, která by sloužila pro aktivity komunitního centra pro rodiny s dětmi, mládež, seniory a osoby se zdravotním postižením.

Kromě toho brněnská charita plánuje dvě investice i na Vysočině. Za 38 milionů chce vybudovat azylový dům pro matky i pro otce s dětmi v Třebíči a za 45 milionů korun rekonstruovat a rozšířit azylový dům v Jihlavě.

Diecézní charita Brno ročně hospodaří s rozpočtem asi půl miliardy korun. Velká část slouží na provozní výdaje, na investiční akce se snaží získat podporu z Evropské unie nebo od státu. Na různé projekty slouží také každoroční Tříkrálová sbírka.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, charita, investice, rekonstrukce, Kraj Vysočina, Diana Tuyet-Lan Kosinová, Evropská unie, Hodonín, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diecézní charita Brno zahájí příští rok investice za sto osmdesát milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.