Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V brněnské zoo se letos narodilo bezmála 200 mláďat

V brněnské zoo se letos narodilo bezmála 200 mláďat, nejvíce v dubnu a květnu, nejméně pak v srpnu. Narodili se například manulové, vlci hřivnatí, pásovec štětinatý, medvěd kamčatský a také rosomák, kterého se brněnské zahradě podařilo odchovat jako první v ČR.

 

Prvním letošním mládětem v brněnské zoologické zahradě byla žirafa síťovaná, která se narodila patnáctileté žirafí samici Janette. V říjnu porodila i desetiletá samice Tosha, obě žirafí slečny se mají čile k světu.

Poprvé v historii brněnské zoo se v lednu rozmnožili vlci hřivnatí, zahrada chová tyto jihoamerické psovité šelmy od roku 2000. Porodily také samice vlků arktických. "To je důkazem, že mladý samec, který dorazil do Brna z Dánska v lednu minulého roku, nezklamal naděje na založení nové stabilní skupiny vlků," uvedl vedoucí útvaru vnějších vztahů zahrady Michal Vaňáč.

Letos v lednu se v Brně narodil i další medvěd kamčatský, dostal jméno Bruno. Medvědi kamčatští jsou obyvateli brněnské zoo od roku 2010 a odchovali už dvojčata Kubu a Tobyho

Poprvé v České republice se v brněnské zoologické zahradě na začátku března narodilo mládě rosomáka sibiřského, byl to sameček a dostal jméno Vasil. V Zoo Brno žije od roku 2010 jeden pár rosomáků, samec Ivan se narodil v roce 2008 v norském Kristiansandu a samice Nataša v roce 2010 v Moskvě.

Na krmení zvířat za celý rok padla tuna ananasu, 3,7 tuny banánů, 1,3 tuny cibule, půl tuny hroznů či 336 kilogramů moučných červů. Šelmy si zase pochutnaly na celkem 11,3 tunách hovězího masa, také na dvou tunách zvěřiny.

Zástupci zoo už dřív uvedli, že zahradu letos do konce listopadu navštívilo přes 300.000 lidí, loni jich za stejné období přišlo 251.000. Roční výsledek tak podle vedení zahrady bude druhým nejlepším za posledních 20 let.

Zdroj: ČTK, Zoo Brno
 

Štítky Zoologická zahrada Brno, zahrada, zoologická zahrada, Brno, Moskva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V brněnské zoo se letos narodilo bezmála 200 mláďat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.