Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Kamenném vrchu má do deseti let vzniknout až pět set padesát bytů

V Brně v lokalitě na Kamenném vrchu má do deseti let vzniknout až 35 domů s 550 byty. Investice se odhadem pohybuje kolem miliardy korun. Kolik bude investovat město a kolik například některý ze soukromých subjektů zatím není jasné. V místě může být asi také více než stovka rodinných domů.

 

Kamenný vrch je jednou ze základních rozvojových oblastí pro bydlení v Brně. Rada ji na dnešním zasedání zahrnula do strategických projektů. "Cílem je rozšířit bytový fond města a zlepšit dostupnost bydlení. Na Kamenném vrchu by mohlo vzniknout až 35 bytových domů. Některé by fungovaly jako víceúčelové. Byla by tam i mateřská školka a prostory pro komerční plochy," uvedl Hladík.

Lokalita se nachází na jihovýchodě městské části Brno-Nový Lískovec nad ulicí Petra Křivky a částečně v katastrálním území městských částí Bosonohy a Kohoutovice. Podle Hladíka je oblast dobře dostupná a má spojení s centrem městskou hromadnou dopravou. Plán výstavby bude řešit i automobilovou dopravu a městskou hromadnou dopravu. Trolejbus obslouží nynější smyčku Nový Lískovec nebo nově vznikající uzel Kampus v Bohunicích.

Přípravy se zahájí v lednu příštího roku. Samotná výstavba by měla začít v roce 2019. Předpokládané dokončení je v roce 2026. "Lokalita je určena pro zástavbu, ale dlouho se ji nedařilo zastavět. My jsme teď přišli s krokem vytvořit strategický projekt včetně napojení na MHD. Chceme vše dotáhnout do fáze připravenosti, a potom řešit, co z toho postaví Brno," dodal Hladík.

Město Brno má v současnosti v majetku téměř 30.000 bytů.

Zdroj: ČTK

Štítky Kamenný vrch, Brno, městská hromadná doprava, Nový Lískovec, Bosonohy, Kohoutovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kamenném vrchu má do deseti let vzniknout až pět set padesát bytů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.