Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ODS iniciovala petici za odvolání náměstka Matěje Hollana

Brněnská ODS iniciovala petici za odvolání náměstka primátora Matěje Hollana (Žít Brno). Stojí za ní spolu se spolkem Brno autem. Důvodem je podle nich nedostatečná odbornost pro řešení dopravy, za kterou je náměstek zodpovědný.

 

Dále jim vadí kontroverzní výroky, zneužívání služebních vozidel pro soukromé účely, předražené zahraniční výjezdy nebo Hollanova jízda načerno v MHD, řekl dnes na tiskové konferenci opoziční zastupitel Libor Šťástka (ODS). Petici podpořila i politická organizace Mladí konzervativci Brno. Hollan vítá, že se ODS připojila k občanskému aktivismu, tvrdí ale, že Šťástka používá lživá či zástupná fakta. Uvedl to v tiskové zprávě.

Petici začali iniciátoři šířit dnes. Impulsem pro spuštění byl podle nich požadavek některých občanů města vyjádřit svoji nespokojenost s brněnským náměstkem. Důvody k odvolání se stupňují, ODS jich v minulosti sepsala deset, uvedl Šťástka. Kromě výše uvedených důvodů je to například video kolující na internetu, jak Hollana v ukrajinském erotickém podniku bičuje žena.

Hollan uvedl, že ODS se připojila k občanskému aktivismu, který v minulosti ignorovala a zesměšňovala. "Považuju za bizarní, že prakticky všechny argumenty pro moje odvolání pochází z nepravdivých textů na humoristické stránce "Žít z Brna", které napsal sám Šťástka," sdělil Hollan. A dodal, že s kolegy stihl za dva roky udělat víc věcí než on za posledních deset let a že skončily privatizace městských bytů rodinným příslušníkům. "Což za něj bylo běžné," řekl Hollan.

S opozicí ODS o petici zatím nejednala. Šťástka však věří, že ho někteří nejen opoziční zastupitelé podpoří. Petiční aktivita má být viditelnější na začátku příštího roku, kdy bude funkční i webová stránka s elektronickou verzí petice.

Brněnští zastupitelé v listopadu dvakrát veřejně hlasovali o Hollanově odvolání, které prosadila opozice. Pro však zvedli ruku jen někteří zástupci opozice, Hollan náměstkem zůstal. "Chtěl bych však prosadit tajné hlasování. Věřím, že by se přidali i někteří zástupci koalice, kteří s jeho prací nejsou spokojeni," uvedl Šťástka.

Hollan již tehdy reagoval na pokusy o odvolání. "Některé věci, které o mně lživě šíří média, a další, které jsou pravdivé, se kolegům nelíbí. Já to chápu a pokusím se to napravit," uvedl. Odstoupit ale nehodlá. "Každý den přemýšlím nad tím, jestli to dělám dobře, nebo ne. Zatím jsem nedospěl k tomu, že bych měl odstoupit. Pokud k tomu dospěju, tak odstoupím, nebo mě někdo odvolá, až to překročí míru, kterou lze akceptovat," dodal Hollan.

Zdroj: ČTK
 

Štítky Matěj Hollan, ODS, petice, Libor Šťástka, Brno, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ODS iniciovala petici za odvolání náměstka Matěje Hollana  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.