Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Voda v Brně je kvůli bakteriím do odvolání pitná jen po převaření

Voda v Brně je do odvolání pitná jen po převaření. Důvodem je výskyt bakterií, podle Brněnských vodáren a kanalizací zaznamenaný jen v nízkém množství. ČTK to potvrdil dispečink vodáren. Doporučení konzultované s hygieniky vstupuje v platnost okamžitě, dobu trvání nelze předjímat.

Ředitel Krajské hygienické stanice David Křivánek ČTK řekl, že jde spíše o preventivní opatření. Podrobnosti ČTK zjišťuje. Brněnské vodárny a kanalizace zvýšily dávku dezinfekčního činidla v pitné vodě a zahájily intenzivní proplachování páteřních řadů.

Přijatá opatření mohou způsobit krátkodobé zakalení dodávané vody. Brněnské vodárny a kanalizace jsou akciová společnost, kterou z 51 procent vlastní město. Převážná většina zbývajících akcií patří francouzské vodárenská společnosti Suez Environnement. Ke konci loňského roku společnost provozovala 1416 kilometrů vodovodní a 1208 kilometrů stokové sítě.

Většinu vody přivádějí Brněnské vodárny a kanalizace takzvaným březovským vodovodem z oblasti Březové nad Svitavou na Svitavsku.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Krajská hygienická stanice, Suezský průplav, bakterie, okres Svitavy, Svitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda v Brně je kvůli bakteriím do odvolání pitná jen po převaření  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.