Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radnice zavádí opatření z důvodu epidemie infekční žloutenky

Úřad městské části Brno-střed  v souvislosti s epidemií žloutenky v městě  Brně a jejímu nekontrolovatelnému šíření ve veřejných prostorách, zajistil opatření v rámci radnice k zabránění přenosu této infekční nemoci.

V  budovách  úřadu v Dominikánské ulici 2, kterou občané hojně navštěvují, zejména z důvodu využívání veřejného internetu, budou nyní  k dispozici  každodenně  dezinfekční  prostředky, stejně jako v prostorách dalších odborů úřadu sídlících v objektech v ulici Husově 8 a Měnínské  4. Přípravky k dezinfekci budou využívány také zaměstnanci radnice, provedeny budou také mimořádné hygienické činnosti v budově úřadu městské části. Opatření radnice potrvají až do odvolání.

Žloutenka typu A, někdy označovaná jako "nemoc špinavých rukou", dlouhodobě omezuje běžnou aktivitu člověka a vyžaduje i několik měsíců trvající dietní úpravu jídelníčku a omezení tělesné námahy. Virus může být přenesen přímo špinavýma rukama od osoby k osobě, nebo nepřímo kontaminovanou vodou, potravinami či dalšími znečištěnými předměty.

Nejdůležitějším preventivním opatřením je dodržování základních zásad osobní hygieny, a to hlavně mytí rukou před jídlem, po použití toalety, při příchodů zvenku. V situaci, kdy si nelze ruce řádně umýt je nutné mít u sebe malé balení dezinfekčního přípravku anebo jednorázové prostředky k použití. Nemalý význam má i mytí ovoce a zeleniny před konzumací.

Štítky radnice, Brno, Měnínská 4, epidemie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice zavádí opatření z důvodu epidemie infekční žloutenky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.