Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šetrné elektromobily projedou přes Špilberk

Čistý způsob dopravy a atraktivní elektromobily se představí na letošním třetím ročníku rallye eTour Europe. Posádky ekologicky šetrných aut vyjedou 29. dubna z Mnichova a 7. května je čeká nejkrásnější zastávka – pojedou totiž přes Brno a hrad Špilberk.

Veřejnost se tam může seznámit s moderními elektromobily. Dokonce se v nich budou moct lidé i projet, třeba v Tesle nebo v Roadsteru od E.ONu. Svěží vzduch si tím nepokazí. 

eTour Europe je největší evropskou rallye elektromobilů. Její pořadatelé mají za to, že elektromobily nemají stát v showroomech, ale vyrazit mezi lidi. Desítka čistých vozů projede kus Evropy a nemine ani Brno. Na Špilberku se 7. května mezi 11 a 14 hodinou sjedou elektrovozy různých značek od Tesly až po Renault nebo Nissan. Lidé konečně na vlastní oči poznají, jak vlastně automobily na elektřinu fungují a taky jak se v nich jezdí. Projet se budou moct v Tesle a v Roadsteru od E.ONu. Ten vystaví i svůj elektroskútr. EMUJ, první česká společnost, která nabízí carsharing elektromobilů, předvede nabíjecí stanici.

Elektromobily a vše, co s nimi souvisí, zaberou Špilberk až do odpoledne. „Po celu dobu akce budou elektrovozy k prohlédnutí na dělovém bastionu, kde se budou nabíjet a kde jejich šoféři budou odpočívat před další cestou,“ říká Dominika Danosová ze společnosti Electric Park, která spolu s Asociací pro elektromobilitu ČR pořádá průjezd rallye přes Česko.

Jakmile se na Špilberku sjedou všechny závodící posádky, vyhlásí se vítěz etapy. A to není jediná soutěž. Všechna města, kudy rallye eTour Europe projíždí, mezi sebou soupeří v klání s názvem 1000 EV‘s o to, kde se sejde nejvíc příznivců elektromobility. Organizátorům se navíc mohou přihlásit i další společnosti, které se elektrickými auty zabývají, a zapojit se do akce.

Ještě než rallye dorazí do Brna, podívají se posádky o den dříve do Prahy, kde se zastaví na Rašínově nábřeží. Po brněnské zastávce pak vyrazí směrem na Bratislavu a Budapešť. Hlavním partnerem pražské i brněnské zastávky eTour Europe je E.ON. Jak praví pořadatelé: Proudu zdar! Nebuďte RETRO – buďte ELEKTRO!  

Informace o rallye: www.etoureurope.eu (podrobně o letošním závodu i o minulých ročnících)

Informace o elektromobilech a o zastávkách rallye v Brně a Praze: www.elektromobily-os.cz, www.electricpark.cz

Tisková zpráva

Štítky elektromobil, Špilberk, rallye, Brno, Mnichov, Tesla Motors, Česko, Renault, Nissan, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šetrné elektromobily projedou přes Špilberk  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.