Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dvě auta v Brně zapadla do vyfrézovaných děr, řidič jel do zákazu

Už dva řidiči nerespektovali v Brně zákaz vjezdu do Olomoucké ulice, kde dopravní podnik od středy opravuje tramvajové koleje mezi křižovatkou s Tržní a zastávkou Životského. Obě auta zapadla do vyfrézovaných děr vedle kolejí.

Zatímco ve středu večer pomohli vůz vyprostit cestující zablokované tramvaje, ve čtvrtek večer musela přes hodinu jezdit náhradní autobusová doprava a auto museli z děr vytáhnout zaměstnanci Brněnských komunikací pomocí vyprošťovacího vozu, řekli mluvčí dopravního podniku Barbora Lukšová a mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Ve středu se do děr vedle kolejí "zapasoval" malý volkswagen. Řidič většího fiatu o den později už neměl takové štěstí a musel více než hodinu čekat, až přijede vyprošťovací vůz, klasickým lanem auto vytáhnout nešlo. "Prorazil při tom ještě olejovou vanu, takže jsme likvidovali únik oleje," poznamenal mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Na místě čtyřiadvacetiletý řidič sice pokutu nedostal, ale jeho jízda do zákazu vjezdu se bude řešit ve správním řízení. "Dechovou zkoušku měl negativní," informoval Šoba.

Lukšová varuje řidiče, aby do ulice nevjížděli. "Tramvaje sice ulicí jezdí, ale probíhají stavební práce," uvedla. Výluka má trvat až do konce června. Tramvaje zde budou jezdit po jedné koleji, proto se prodlouží jízdní doba. Trolejbusy 31 a 33 jedou odklonem stejně jako dotčené noční autobusové linky. Autobusová linka 64 neobsluhuje čtyři zastávky kvůli změně trasy.

Zdroj: ČTK

Štítky Brno, Dopravní podnik města Brna, Volkswagen, Jaroslav Mikoška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě auta v Brně zapadla do vyfrézovaných děr, řidič jel do zákazu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.